TROS


Afdeling Communicatie
Hilversum, 01-06-2005

Televisie
ZOOVENIRS
Uitzending zondag 5 juni
Nederland 2 - 20.15 uur

Nieuwe reeks zoovenirs

Zondag 5 juni start de TROS met een nieuwe zesdelige reeks ZOOVENIRS. De serie ZOOVENIRS bestaat al ruim tien jaar en gunt de kijker een blik achter de schermen van diverse Nederlandse dierentuinen.

Deze afleveringen van ZOOVENIRS staan geheel in het teken van het Dolfinarium in Harderwijk. Een grootscheepse metamorfose, vier zwangere dolfijnen, een opvang vol gestrande bruinvissen, een walrussenverhuizing, kinderen die logeren bij de dolfijnen, bouwproblemen en een keiharde deadline om alles op tijd af te krijgen voor de grote opening... het zijn enkele van de ingrediënten van ZOOVENIRS Dolfinarium. En, hoe verhuis je zes walrussen naar een nieuw verblijf, hoe maak je het walrusproof? Hoe ziet een Dolfinarium bedekt met sneeuw eruit en zijn zeezoogdieren wel bestand tegen extreme koude?

In deze eerste aflevering wordt de kijker voorgesteld aan de gewichtigste dieren van het park, de walrussen. ZOOVENIRS laat zien hoe ze getraind worden om straks te verhuizen naar een nieuw en groter verblijf. Zelfs bij een temperatuur van min 15 graden en 1 meter sneeuw zitten alle dieren buiten en gaan de dierverzorgers, weliswaar dik aangekleed, gewoon door met hun werk.