Waterschap Peel en Maasvallei


Actualiteiten

02-06-2005

Picknicken met het waterschap

Op zondag 5 juni a.s. organiseert Waterschap Peel en Maasvallei voor alle inwoners van Ell en Swartbroek een picknick bij de Tungelroyse beek (Ittervoorterweg).

Kom bij voorkeur per fiets, er is weinig parkeerruimte.

Bij de beek wordt een informatiemarkt opgesteld, met allerlei standjes die betrekking hebben op het project Tungelroyse beek fase 2, dat op dit moment in uitvoering is. Verder kunt u deskundige uitleg krijgen door een projectleider van het waterschap, mensen van IVN en diverse plaatselijke verenigingen (o.a. heemkunde en hengelsport). Het belooft een gezellige en informatieve dag te worden.

Uitslag tekenwedstrijd

Tijdens de picknick worden ook de prijswinnaars bekend gemaakt van de tekenwedstrijd die het waterschap organiseert voor leerlingen van groep 7 van de basisscholen De Verrekijker (Ell) en St. Laurentius (Swartbroek).
De mooiste tekening komt uiteindelijk op het permanente informatiebord te staan, dat na afloop van het project bij de Tungelroyse beek wordt geplaatst. Een echte ereplaats dus! Zo blijft de tekening nog heel wat jaren zichtbaar voor iedereen.

Herinrichting en sanering Tungelroyse beek fase 2

Het waterschapsproject Tungelroyse beek is vrijwel uniek in Nederland, omdat de beek wordt heringericht en opnieuw slingerend wordt gemaakt, terwijl gelijktijdig de beekbodem en oever wordt schoongemaakt. Onlangs zijn de eerste werkzaamheden gestart.
Meer informatie over het project >