Gemeente Breda

Weken van Wolfslaar

amfitheater_Natuurtuin3_gr.jpg

Het Milieu Educatief Centrum (MEC) houdt van 5 juni tot en met 2 juli de Weken van Wolfslaar. In deze periode zijn er muziekconcerten, toneelvoorstellingen, rondwandelingen en de Nacht van Wolfslaar.

Muziek in natuurtuin Wolfslaar Op 5 juni treedt het seniorenorkest van de Nieuwe Veste op in het amfitheater. Op 12 juni het gemengd koor Ulvenhout, 19 juni het jeugdblaasensemble van de Nieuwe Veste en op 26 juni Harmonie Constantia uit Ulvenhout. Alle concerten beginnen om 11.00 uur en zijn gratis. Omdat de voorstellingen weersafhankelijk zijn, is het mogelijk om de voorafgaande zaterdag vanaf 12.00 uur via telefoonnummer 06 204 463 99 te informeren of het evenement door gaat. Natuurtuin Wolfslaar bevindt zich aan de rand van het Ulvenhoutsebos, aan de Charlotte Cuijpersdreef. Vanaf de parkeerplaats bij het MEC is de route met borden aangegeven. Na afloop van deze voorstellingen kunt u deelnemen aan een rondwandeling met IVN-gidsen door natuurtuin Wolfslaar.

Toneel
In het amfitheater zijn openluchtvoorstellingen op 23, 25, en 29 juni en op 1 en 2 juli. De voorstelling Amelie wordt opgevoerd door het amateurgezelschap Elysée. Aanvang 21.00 uur. Er is nog een beperkt aantal kaarten à 7,00 beschikbaar via het MEC. Daarnaast is er Amelie met een ster op 24 en 30 juni. Voorafgaand aan deze voorstelling wordt vanaf 18.00 uur een diner geserveerd in het restaurant van Landhuis Wolfslaar. Na afloop van de voorstelling is er een drankje. Alleen voor 30 juni zijn nog kaarten à 56,50 beschikbaar.

Nacht van Wolfslaar
Op 10 juni is de nacht van Wolfslaar met het geheim van Wolfslaar. Dit is een speurtocht in het natuurgebied Wolfslaar voor kinderen in de leeftijdsgroep van 6 t/m 12 jaar en later op de avond een excursie over natuuryerschijnselen in de nacht' voor de volwassenen. Het thema van de speurtocht is de Spaanse Belegering van Breda in 1624/1625. De aanvang van de speurtocht is 19.00 uur en is omstreeks 22.00 uur afgelopen. De speurtocht wordt aangevuld met spellen en opdrachten. Het volwassenenprogramma begint om 22.00 uur en eindigt rond middernacht. Entreekaarten à 3,50 zijn verkrijgbaar via het MEC. De excursie voor volwassenen is gratis.

Breda, 2 juni 2005