Ingezonden persbericht


Amsterdam, 28 april 2005

Lufthansa gaat op Tbilisi, Jerevan en Timisoara vliegen Nieuwe bestemmingen vergroten Lufthansa's netwerk in Oost-Europa

Lufthansa breidt haar netwerk in Oost Europa verder uit. Vanaf begin juni 2005 staan ook de hoofdstad van Georgië Tbilisi, de Armeense hoofdstad Jerevan en Timisoara in Roemenië op de dienstregeling. De vluchten naar de drie nieuwe bestemmingen vertrekken vanaf München. Lufthansa biedt zes vluchten per dag van Amsterdam Airport Schiphol naar München, met goede aansluitingen op de vluchten naar de nieuwe bestemmingen. In totaal onderhoudt de Duitse luchtvaartmaatschappij nu wekelijks 616 vluchten naar 34 bestemmingen in Oost-Europa.

De introductie van de nieuwe lijndiensten vloeit voort uit de bovengemiddelde groei en marktpotentie in Oost Europa. Met Georgië heeft Nederland bovendien een speciale band dankzij Sandra Roelofs, de Nederlandse echtgenote van president Michail Saakasjvili. Lufthansa vliegt vanaf 5 juni elke dinsdag, donderdag en zondag naar Tbilisi. De vluchten, met een Airbus A319, vertrekken om 21.10 uur. De terugvlucht is op maandag, woensdag en vrijdag om 03.55 uur.

De vluchten naar Jerevan vertrekken vanaf 2 juni elke maandag, donderdag en zondag om 21.10 uur. De terugvlucht naar München is op maandag, dinsdag en vrijdag om 4.50 uur. De helft van de ongeveer 8 miljoen Armeniërs woont in het buitenland en vliegt daarom frequent. Voor Armenië zijn mijnbouw, ICT en vastgoed de belangrijkste economische sectoren. Voor de vluchten naar Jerevan zet Lufthansa een Airbus A319 of A320 in.

In Europa realiseert Timisoara de grootste groei in investeringen van Europese bedrijven. De Roemeense stad dankt deze positie aan de gunstige geografische ligging in Transsylvanië, de uitgebreide handelsrelaties binnen de Europese Unie en de goede infrastructuur. Lufthansa gaat vanaf 1 juni zes keer in de week (maandag tot en met zaterdag) naar Timisoara vliegen met een Canadair regionale jet. Vertrek van München is steeds om 10.10 uur, de retourvlucht om 13.25 uur.

Lufthansa maakt deel uit van Star Alliance. Dit netwerk van luchtvaartmaatschappijen is in 1997 opgericht om passagiers wereldwijd goede verbindingen, soepele aansluitingen en comfortabele vliegreizen te bieden.

Zie ook: media.lufthansa.com.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met
Monique Haras, Van Luyken Communicatie Adviseurs
Telefoon (023) 540 04 24, Fax (023) 535 48 06
e-mail: haras@vanluyken.nl


---- --