Gemeente Beverwijk


19-05-2005

Broekpolder toneel voor Theater Totaal

HEEMSKERK/BEVERWIJK - De Broekpolder vormt zondag 5 juni het toneel voor de voorstelling 'Schoongoed' van Theater Totaal. Verzamelpunt is basisschool de Bareel aan de Laan van Broekpolder, waar om 15.30 uur een stoet van toneelspelers en bezoekers vertrekt naar de Informatietoren. Daar begint de gratis voorstelling om 16.00 uur. Theater Totaal uit Nieuwegein is een muziek- en theaterwerkplaats voor mensen met een verstandelijke beperking. De theatervoorstelling is een project dat onder de noemer 'Aarden in Broekpolder' in opdracht van de Adviescommissie Beeldende Kunst Broekpolder wordt uitgevoerd.

Schoongoed
De voorstelling 'Schoongoed' is een bewegingsvoorstelling over een vrouw die wacht op haar grote liefde. Jaren geleden hebben zij met elkaar gewerkt in een wasserij en is hun liefde voor elkaar, tijdens het werk, ontstaan. Door een grote ontploffing loopt de fabriek enorme schade op en moeten de werknemers vertrekken. De twee geliefden nemen afscheid en spreken af elkaar ooit weer op dezelfde plek te ontmoeten. De vrouw komt trouw elke dag naar de afgesproken plek. Herinneringen aan vervlogen jaren, waarin hun liefde ontstond, komen tot leven. De vrouw wacht. Op een dag neemt ze een moeilijk besluit...

Lesprogramma
Voorafgaand aan de voorstelling wordt aan de leerlingen van de groepen zes, zeven en acht van de basisscholen een lesprogramma aangeboden. De leerlingen maken kennis met de werkwijze en de achtergrond van Theater Totaal. Een aantal 'ambassadeurs' van de klassen mogen de acteurs interviewen, fotograferen en een repetitie bijwonen. Daarna kunnen ze aan hun klas verslag uitbrengen van hun ervaringen.

www.kunstinbroekpolder.nl
De voorstelling vindt in de open lucht plaats. Bij (dreigend) slecht weer kunnen belangstellenden de website www.kunstinbroekpolder.nl of www.theatertotaal.org raadplegen of de voorstelling doorgaat. Mocht het weer onverhoopt roet in het eten gooien, dan is zondag 12 juni als nieuwe speeldatum gepland.