Gemeente Nieuwegein

Schapenscheerderfeest kinderboerderij & MEC Nieuwegein

Op zondag 5 juni 2005 wordt er zowel op de kinderboerderij IJsselstee als op het Milieu Educatie Centrum (MEC) het schapenscheerderfeest georganiseerd van 11.00-16.00 uur door de begeleidingscommissie van Kinderboerderij IJsselstee.

Activiteiten op de kinderboerderij
Centraal staat de schapenscheerder die tussen 12.00 en 15.00 uur diverse schapen gaat scheren. Daarnaast geeft de imker op een marktkraam met zijn bijenteelt uitleg over de bijen en honing. Van 11.00-12.00 uur bestaat de mogelijkheid pony´s en ezels te roskammen. De hele dag door kunnen kinderen een "raad het voer"quiz doen. Hierbij raden kinderen wat voor eten er op een schotel ligt. De prijsuitreiking is om 15.00 uur. Van 15.00-16.00 uur verzorgt het personeel van de kinderboerderij een nubische geitenkeuring. Als het goed weer is, zullen ook een springkussen, een koek en zopietent en diverse "schapen"kleurplaten aanwezig zijn.

Activiteiten op het MEC
Op diezelfde dag organiseert het IVN (vereniging voor natuur- en milieueducatie) in het MEC een watertentoonstelling. Daarnaast kunnen kinderen ook wollen schaapjes en waterijsjes maken.

Nationale verteldagen 2005
Vertellen is van alle tijden en van alle culturen. In Nederland zijn vele vertellers actief. Zij gaan op 3, 4 en 5 juni overal in het land verhalen vertellen. Zo ook op zondag 5 juni van 13.00 tot 16.30 uur op de kinderboerderij Ijsselstee. Tijdens het schapenscheerderfeest worden verhalen en sprookjes verteld rond het thema 'dieren'. In het MEC worden verhalen en sprookjes verteld rond het thema 'Water'.

Invoerdatum 25-5-2005