Ingezonden persbericht


Persbericht

Opening nieuw cricketveld in Heerlen

Rodney Marsh naar Heerlen

Op zondag 5 juni opent de cricketafdeling van Hockey- en Cricketclub Heerlen zijn nieuwe veld op sportpark Kaldeborn in Heerlen.

De cricketafdeling van Hockey- en Cricketclub Heerlen - de enige in de zuidelijkste provincie - is heropgericht in 2003 door een aantal enthousiastelingen en cricketliefhebbers in Zuid-Limburg en aangrenzende delen van Duitsland en België.

In 2004 heeft de club twee teams ingeschreven voor de competitie. Het eerste elftal heeft zonder puntverlies de vierde klasse (4E) van de KNCB competitie met vlag en wimpel gewonnen en speelt dit seizoen in de derde klasse. Het meer recreatief ingestelde tweede team gaat verder in de vierde klasse.

De cricketteams bestaan niet alleen uit spelers uit Nederland, maar ook uit Australië, Engeland, India, Nieuw Zeeland, Pakistan, Zuid-Afrika en Afghanistan. We betrekken spelers uit de hele Euregio, van Roermond tot Luik en van Hasselt tot Aken.

Deze spelers combineren ambitie, speelvreugde en gezelligheid, elk vanuit hun eigen achtergrond, waardoor de vereniging een culturele smeltkroes is. Dit geeft volgens alle spelers een extra cachet aan de sportbeoefening.

Ook dit jaar gaat het ons eerste team prestatief voor de wind. Vier wedstrijden, vier overwinningen in de klasse 3D van de KNCB.

Een van onze ambities voor 2005 is, samen met de gemeente Heerlen, een prima cricketveld aan te leggen, waar ieders kwaliteiten volledig tot hun recht kunnen komen. Zondag 5 juni is het zover. Op die dag zullen we de eerste wedstrijd gaan spelen op een kunstgrasstrook van Nederlands fabrikaat. Kunstgras van ten Kate (Edelgras) speciaal ontwikkeld voor cricket. Als eerste in Nederland. Dit zal gebeuren op sportpark Kaldeborn te Heerlen.

Om dit heugelijke feit extra luister bij te zetten hebben we Rodney Marsh bereid gevonden het veld officieel te openen. Rodney Marsh is één van de beroemdste wicketkeepers aller tijden. Hij speelde tussen 1970 en 1984 maar liefst 188 internationale wedstrijden voor Australië - 96 testmatches (wedstrijden die 5 dagen duren) en 92 eendaagse wedstrijden. Lange tijd is hij recordhouder geweest van het aantal dismissals, dat wil zeggen vangballen die ervoor zorgden dat de slagman van de tegenstander uit is. Nog altijd is hij nummer 2 op deze ranglijst aller tijden. Tegenwoordig is hij bondscoach van het Engels nationale jeugdteam en is medeverantwoordelijk voor de selectie van het Engelse cricketelftal. Geen kleine jongen in internationaal cricket dus.

De opening zal omstreeks 12.30 uur plaats vinden, waarna de wedstrijd H.C.C. Heerlen 1 tegen Quick Nijmegen 2 zal beginnen.

Bij deze willen we u uitnodigen deze opening te verslaan.

Voor meer informatie over de cricketafdeling van de H.C.C. Heerlen en een routebeschrijving naar sportpark Kaldeborn verwijs ik naar onze website: www.heerlencricket.com