Politie Groningen

Persberichten zondag 5 juni 2005

provincie Groningen 05-06-2005 -

Groningen: Stadjer aangehouden na mishandeling
De politie heeft zaterdagmiddag in de Frigge Promenade in de Herestraat een 21-jarige man uit Groningen aangehouden voor mishandeling. De Stadjer had op het Kwinkenplein een man een klap gegeven. Het slachtoffer meldde de mishandeling aan de politie en gaf een goed signalement door. De verdachte werd op het Gedempte Kattendiep gesignaleerd. Na een achtervolging te voet werd de man in een antiekwinkel in de promenade overmeesterd. Bij zijn aanhouding gooide hij een hoedje weg. De agenten troffen in het hoedje 2,5 gram cocaïne aan. De verdachte werd meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor mocht hij het politiebureau verlaten. De verdovende middelen werden inbeslaggenomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: politie op zoek naar getuigen van verkeersongeval De politie is op zoek naar getuigen van een verkeersongeval op de kruising Eikenlaan met de Berkenlaan, die zaterdagmiddag omstreeks 15.45 uur heeft plaatsgevonden. Een onbekende automobilist verleende op de kruising geen voorrang aan een 54-jarige automobiliste uit Bedum. Door deze aanrijding botste de vrouw tegen een geparkeerde auto. De onbekende gebleven automobilist verliet de plaats van het ongeval zonder zijn identiteit kenbaar te maken. De auto van de vrouw bleek niet gekeurd en verzekerd te zijn. Na het ongeval deed de automobiliste afstand van haar auto en werd het voertuig afgevoerd naar de sloop. De politie zoekt getuigen die iets kunnen zeggen over de identiteit van het voertuig of van de bestuurder. Getuigen kunnen via 0900-8844 contact opnemen met basiseenheid West aan de Diamantlaan in Groningen.

Groningen: politie houdt insluiper aan
In een verzorgingstehuis aan het Schaapsport heeft de politie zaterdagavond een 26-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden voor diefstal. De verdachte had eerst geprobeerd een ander verpleegtehuis binnen te komen, maar hadden personeelsleden de dakloze man herkend van eerdere insluiping. Hierop liep de verdachte naar het betreffende verzorgingstehuis en wist de 26-jarige zich toegang te verschaffen tot het verzorgingstehuis. De man werd door het personeel op een afdeling aangetroffen. Men wist de insluiper naar de uitgang te dirigeren, waar hij in een tussensluis kon worden ingesloten. De politie wist de man even later aan te houden. Bij de fouillering van de verdachte troffen de agenten een horloge en een zakje met wegwerpmesjes aan. De politie onderzoekt of deze goederen afkomstig zijn van diefstal. De dakloze werd voor nader onderzoek ingesloten. Hij zal vandaag worden gehoord.

Groningen: aanhoudingen na belediging
De politie heeft zaterdagnacht een 25-jarige man uit Groningen aangehouden voor belediging. De Stadjer bevond zich in een groep personen, die twee politieagenten in burger wilden belagen. Beide agenten legitimeerden zich, waarna de agressie vrijwel direct afnam. De Stadjer beledigde vervolgens de dienders door ze met woorden uit te schelden. De verdachte wist in eerste instantie te ontkomen. Even later werd de man met behulp van de cameras in de Gelkingestraat getraceerd. Daar kon de 25-jarige alsnog worden ingerekend. Later in de nacht vond een 18-jarige jongen uit Peize het nodig om vanuit een taxi agenten met gebaren te beledigen. De jongen was daarvoor al vervelend geweest door een milkshake naar een politiepaard te gooien. De verdachte werd uit de taxi gehaald en ingerekend. Na verhoor mochten beide mannen het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: man aangehouden voor zware mishandeling
In de Gelkingestraat heeft de politie zaterdagnacht een 20-jarige man uit Groningen aangehouden voor zware mishandeling. Op aanwijzing van het slachtoffer, een 18-jarige jongen uit Groningen, en enkele getuigen kon de Stadjer worden ingerekend. Hij bleek de 18-jarige met een glas in het gezicht te hebben geslagen. Door de klap met het glas liep het slachtoffer snijwonden op in zijn gezicht. Hij werd met zijn verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Na behandeling meldde de 18-jarige zich op het politiebureau en werd van hem een aangifte opgenomen. Na verhoor mocht de verdachte het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: wildplassers op de bon
De politie heeft zaterdagnacht in de Waagstraat een 33-jarige man uit Katwijk aangehouden voor wildplassen en het opgeven van een valse naam. Samen met een 30-jarige vriend, ook uit Katwijk, stond de verdachte te wildplassen. Beiden werden op heterdaad betrapt en zij kregen voor hun gedraging een bekeuring. De 30-jarige kreeg een tweede bekeuring, omdat hij geen identificatiebewijs bij zich had. De 33-jarige gaf een valse naam op en werd vervolgens meegenomen naar het politiebureau. Daar bleek zijn echte identiteit. Na verhoor werd de Katwijker met twee bonnen op zak in vrijheid gesteld.

Appingedam: aanrijding met drank
De politie heeft zaterdagochtend in de Havenstraat een 51-jarige man uit Appingedam meegenomen naar het politiebureau in verband met rijden onder invloed. De Damster was korte tijd daarvoor in een bocht op de Iddekenstraat met zijn auto tegen de buitenspiegel van een voorbijrijdende 38-jarige automobilist uit Delfzijl gereden. De Delfzijlster zette de achtervolging in en kon de Damster achterhalen. Hij zette vervolgens zijn auto voor die van de 51-jarige, die zijn auto niet tijdig tot stilstand kon brengen. De verdachte botste hierop tegen de achterzijde van de auto van de 38-jarige. Na enkele minuten wachten, verliet de verdachte de plaats van het ongeval. Hij werd door de politie in de Havenstraat aangetroffen. De agenten roken alcohol bij de bestuurder. Op het politiebureau werd na de ademanalysetest geconstateerd dat de verdachte omgerekend 2,4 promille alcohol in zijn bloed had. De politie vorderde zijn rijbewijs in. Van het ongeval heeft de politie een rapportage gemaakt. De politie maakt proces-verbaal op.

Uithuizen: man gewond bij bedrijfsongeval
Een 37-jarige man uit Roodeschool is zaterdagochtend bij een bedrijfsongeval gewond geraakt. De Roodeschoolster was in een autodemontagebedrijf aan het Edama aan het werk. Tijdens zijn werkzaamheden kreeg de man zijn linkerhand tussen een knipschaar. Met een diepe snee in een vinger werd het slachtoffer naar het ziekenhuis gebracht. Daar bleek dat de verwonding van de werknemer geen ernstige gevolgen zal hebben. De politie heeft de arbeidsinspectie ingeschakeld.

Opende/Delfzijl Wildervank: rijden onder invloed
De politie heeft bij diverse individuele verkeerscontroles in de provincie vier mannen aangehouden voor rijden onder invloed. Op de Provincialeweg bij Opende werd een 40-jarige man uit Opende in zijn auto gecontroleerd. Na de ademanalysetest op het politiebureau bleek de Opender omgerekend ruim 1 promille alcohol in zijn bloed te hebben. De man was daarnaast niet in het bezit van een goedgekeurd rijbewijs.
Op de Oude Schans in Delfzijl liep een 20-jarige automobilist uit Appingedam tegen de lamp. Hij bleek omgerekend ruim 1 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Hij kreeg een rijverbod van vier uur. Een 30-jarige man uit Winschoten werd op de Sportterreinstraat gecontroleerd. Ook de Winschotener bleek alcohol te hebben gedronken. Na de ademanalysetest had hij bijna omgerekend 1,5 promille alcohol in zijn bloed. Ook de 30-jarige bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Bij navraag bleek dat de Winschotener nog een gevangenisstraf van 17 dagen te goed had. De man werd vervolgens voor justitie ingesloten.
Ten slotte liep een 18-jarige snorfietser uit Veendam in de Ericastraat in Wildervank tegen de lamp. Hij bleek na de ademanalysetest omgerekend 1,5 promille alcohol in zijn bloed te hebben. De 18-jarige bleek niet in het bezit te zijn van een bromfietscertificaat. Behalve de Winschotener mochten de verdachten na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt in alle vier gevallen proces-verbaal op.

Leek/Hoogkerk: bejaarde spookrijder moet rijbewijs inleveren De politie heeft zaterdagnacht op de A7 het rijbewijs van een 82-jarige man uit Leek ingenomen. De politie kreeg een melding binnen dat op de snelweg A7 bij Leek een spookrijder was gesignaleerd. Politieagenten konden de bejaarde man bij de afslag Hoogkerk van de snelweg dirigeren. Gelukkig hebben zich geen ongelukken voorgedaan door het spookrijden van de Leekster. De man had volgens eigen zeggen wel door gehad dat hij aan het spookrijden was, maar was hij geen afslag tegengekomen. De agenten hebben de man na verhoor thuisgebracht.

Winschoten: vrouw gewond na ongeval
Een 44-jarige vrouw uit Oude Pekela is zaterdagmiddag op de rotonde Molenweg / Bovenburen gewond geraakt bij een verkeersongeval. De vrouw reed op haar fiets en zij was tegen de stoeprand aangereden. De fietster kwam ten val en brak daarbij haar been. Het slachtoffer werd met haar verwonding naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.