Politie Twente

Persberichten Politie Twente zaterdag 4 juni en zondag 5 juni 2005

Gewapende overval juwelier

Één verdachte werd na de overval aangehouden.

Enschede

Op zaterdag 4 juni 2005 omstreeks 10.01 uur vond bij een juwelier aan de Haverstraatpassage in Enschede een gewapende overval plaats. Twee mannen met bivakmutsen en vuurwapens kwamen de zaak binnen en sommeerden de aanwezige klanten en het personeel om op de grond te gaan zitten. Één klant, 51 jaar uit Enschede, zag kans de zaak uit te vluchten en alarm te slaan. Toen de overvallers dit door hadden verlieten zij de zaak zonder buit. Één van de overvallers werd overmeesterd door de klant en meerdere omstanders. Deze overvaller trok zijn vuurwapen ter afdreiging. De andere overvaller ging op een fiets er vandoor in de richting van de Heurne. De Politie Twente is op zoek naar deze man. De overvaller die was overmeesterd werd overgedragen aan de politie. Het betreft een 36 jarige Eindhovenaar. Hij is opgesloten, in verzekering gesteld en heeft inmiddels een bekende verklaring afgelegd. De Politie Twente gaat de betrokken personen die geholpen hebben bij de aanhouding van de overvaller nog 'in het zonnetje' zetten. Aan alle betrokkenen, slachtoffers en getuigen, is slachtofferhulp aangeboden. (05-068672)

Aanrijding tussen fietsers

Bejaarde vrouw viel met haar hoofd op de grond en werd voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.

Almelo

Op vrijdag 3 juni '05 omstreeks 15.47 uur fietsen twee vrouwen van 73 en 82 jaar uit Almelo over de Leemslagen in Almelo. Zij fietsten in de richting van Soeteman. Op de kruising Leemslagenweg met de Windmolenbroeksweg werden de vrouwen ingehaald door een 41 jarige Almelose vrouw op de fiets. De 82 jarige vrouw sloeg op dat moment linksaf en zag de 41 jarige vrouw over het hoofd. Bij het afslaan stak zij niet haar hand uit. De vrouw kwam met de 41 jarige vrouw in botsing. Hierdoor viel de 82 jarige vrouw van haar fiets en kwam met haar hoofd op de grond. De vrouw is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis voor nader onderzoek. (05-068377)

Auto tegen boom

Bestuurder kon zichzelf bevrijden

Holten

Op vrijdag 3 juni '05 omstreeks 13.07 uur reed een 20 jarige automobilist over de Holterbergweg in Holten. Op een gegeven moment hield de bestuurder geen controle over zijn auto. Hij kwam uit de richting van Nijverdal en is na de bocht de berm ingereden en kwam in de bermsloot met als gevolg dat de auto kantelde. De auto kwam met het dak tegen een boom aan tot stilstand. Uit onderzoek bleek dat de man te hard gereden heeft. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De auto is afgesleept. De man is voor nader onderzoek per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. (05-068268.)

Nacht van Hengelo

Voor de Politie Twente verliep de nacht 'redelijk' rustig

Hengelo

Tijdens het evenement de 'Nacht van Hengelo' van vrijdag 3 juni op zaterdag 4 juni '05 werden 32 politieagenten op straat ingezet. Zij hebben in het centrum gesurveilleerd en opgetreden. Tijdens deze nacht raakte een 15 jarig meisje gewond na een ruzie. Dit was aan de Deldensestraat. Zij heeft hiervan (nog) geen aangifte gedaan.

Een 26 jarige man uit Hengelo werd aangehouden omdat hij in het bezit was van 20 XTC-pillen. Hij is opgesloten en de pillen zijn in beslag genomen.

Drie mannen werd aangehouden voor het verstoren van de openbare orde omdat zij in staat van dronkenschap verkeerden. Alle drie werden na het ontvangen van een bekeuring weer in vrijheid gesteld.

Er werd aangifte gedaan van diefstal van een tas en van een rode snorfiets. Deze snorfiets stond aan de Deldenerstraat.

Een 22 jarige man uit Hengelo deed melding van het feit dat hij door meerdere personen mishandeld was. Hij komt hiervan maandag aangifte doen. (05-068588)

Bedreiging

Man bedreigde agenten met een hakbijl.

Almelo

Op zaterdag 4 juni '05 omstreeks 00.21 uur kwam er bij de Politie Twente een melding binnen van onenigheid in een woning aan de Wondestraat in Almelo. Toen de agenten arriveerden was het conflict inmiddels gesust en was bemiddeling overbodig. Terwijl de agenten daar stonden te praten met een buurtbewoner zagen zij hoe een 31 jarige man uit Almelo met zijn fiets tegen een geparkeerde auto botste. De man was onder invloed van alcohol en fietste na deze botsing weg. De agenten zagen dat door deze botsing de geparkeerde auto beschadigd was geraakt. Daarop zijn de agenten hem achterna gegaan en wilden hem aanspreken over de aanrijding. Ter hoogte van de Goossemaatsweg kwam de man tussen een aantal geparkeerde auto's in looppas in de richting van de agenten lopen. Hij hield in zijn hand een hakbijl vast. Hiermee maakte hij zwaaiende bewegingen in de richting van de agenten. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Van de hakbijl werd alleen het houten handvat teruggevonden. Het metalen gedeelte werd niet meer aangetroffen. De man bekende op het politiebureau dat hij met een hakbijl in de richting van de agenten had gegooid. De man heeft een blaastest afgelegd. Hij blies een uitslag van 1,5 promille. De man werd na verhoor, zaterdagmiddag, weer in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (05-068562)

Huisvredebreuk

Man pleegt huisvredebreuk na onenigheid

Enschede

Op zaterdag 4 juni '05 omstreeks 00.00 uur kwam er een melding van een aanrijding op het Heldersplein in Enschede. Daar bleek dat een 42 jarige vrouw uit Enschede met haar bedrijfsauto achteruit tegen een geparkeerde auto was gereden. Toen zij weg wilde rijden, zonder haar identiteit kenbaar te maken, werd zij aangesproken door de 26 jarige eigenaresse van de geparkeerde auto. Tussen beide vrouwen ontstond een woordenwisseling waarbij waarschijnlijk over en weer bedreigingen zijn geuit. Toen de agenten de aanrijding 'op papier' wilde zetten verzochten zij de 26 jarige vrouw naar haar caravan (kermisexploitant) te gaan. Dit om de zaak in alle rust te regen met haar man en de 42 jarige vrouw. Inmiddels had iemand de man van de 42 jarige vrouw gewaarschuwd, een 40 jarige man uit Enschede. Hij was ook aanwezig en ging helemaal door het lint. Hij wilde weten wie zijn vrouw had bedreigd. De man werd tot rust gemaand. Toen alles afgehandeld was en de man en vrouw met een kennis wegreden in haar bedrijfsauto stapte de 40 jarige man alsnog uit. Hij rende naar een woonwagen op het kermisterrein en ging deze naar binnen. In deze woonwagen begon de man te schreeuwen tegen de aanwezige personen. Deze hadden niets met het eerdere voorval te maken. De man is daarop door de politie aangehouden terzake huisvredebreuk en het niet voldoen aan bevel of vordering. De eigenaar van de woonwagen doet geen aangifte. De 26 jarige vrouw, haar man hebben samen met hun attractie de kermis vroegtijdig verlaten. (05-068563)

Inbraak bedrijfspand

Daders zijn via het dak het pand binnengekomen

Almelo

Bij een bedrijf aan de Weezebeeksingel in Almelo is in de nacht van vrijdag op zaterdag ingebroken. De dader(s) heeft/hebben zich toegang verschaft middels het dak. Daar was een gat ingemaakt. Het pand is doorzocht. Maandag doet de eigenaar aangifte. Waarschijnlijk is er geld weggenomen. (05-068683)

Agent krijgt vuistslag

Agenten bevonden zich in een dreigende situatie waarbij over en weer werd geduwd en getrokken

Rijssen

Op zondag 5 juni 2005 omstreeks 3.45 uur bevonden enkele agenten van de Politie Twente zich bij een horecagelegenheid aan de Morsweg in Rijssen. Omdat er onenigheid was bij een discobus gingen twee agenten polshoogte nemen. Zij werden daar uitgescholden. Toen één van de agenten aan een man vroeg waarom hij schold sloeg deze man de agent plotseling op zijn gezicht. Hij deed dit met een gebalde vuist. De agent liep hierdoor een blauw oog, schrammen en bloeduitstortingen op. Meerder omstanders gingen zich met de situatie bemoeien waardoor de dader van de mishandeling er vandoor kon gaan. Er ontstond een dreigende situatie waarbij over en weer werd geduwd en getrokken. De agenten hebben daarop om versterking gevraagd. Toen deze arriveerde was de rust wedergekeerd. Een 23 jarige man uit Wierden wordt verdacht van deze mishandeling. Agenten zijn even later nog bij zijn woning geweest, hij was echter niet thuis. De Politie Twente stelt een onderzoek in. (05-069006)

Bedreiging met vuurwapen

Man werd door buurman bedreigd met vuurwapen omdat hij de muziek te hard had aanstaan.

Enschede

Op zondag 5 juni 2005 omstreeks 00.32 uur kwam een 27 jarige Enschedeër aan het politiebureau. Hij was hedenavond door zijn buurman bedreigd met een vuurwapen. Toen de man aan het douchen was had hij zijn radio te hard aan staan. Op een gegeven moment ging de deurbel. Toen hij de deur opendeed zag hij zijn buurman staan. De buurman was opgefokt en riep dat de muziek uit moest. Hierbij haalde hij een wapen te voorschijn en richtte deze in de richting van de 27 jarige man. Hij bedreigde de man met de dood. De 27 jarige Enschedeër gooide de deur voor zijn buurman dicht. Toen de man van de schrik bekomen was verliet hij zijn woning en trof zijn buurman op de parkeerplaats aan. Hij sprak hem aan over het gebeuren en nogmaals 'flipte' zijn buurman. Weer werd de 27 jarige man met de dood bedreigd. De buurman, een 28 jarige man is werkzaam als militair. In samenwerking met de Koninklijke marechaussee werd de man door de Politie Twente aangehouden. Tevens werd zijn woning doorzocht. In de woning werd een neppistool, niet van echt te onderscheiden, aangetroffen en in beslag genomen. Tevens werden er goederen die mogelijk van diefstal c.q. verduistering afkomstig waren in beslag genomen. De man is opgesloten en de koninklijke marechaussee onderzoekt deze zaak. De man wordt verdacht van nog enkele strafbare feiten (05-068931)

Aanrijding met letsel

Vrouwen zaten bekneld in de auto

Enschede

Op zaterdag 4 juni '05 omstreeks 17.55 uur reed een 21 jarige automobiliste en haar 54 jarige vrouwelijke passagier uit Enschede over de Hoge Boekelerweg in Enschede. Zij kwam uit de richting van de Hoge Veldweg. Op de kruising met de Lonnekerweg verleende zij geen voorrang aan de voor haar van rechts komende auto. Hierdoor kwamen zij in botsing. De andere auto werd bestuurd door een 39 jarige man uit Enschede.Omdat de man onder invloed van alcohol was werd hij aangehouden. Op het politiebureau blies hij een uitslag van 0,6 promille. De auto met de vrouwen belandde ten gevolge van de aanrijding in de sloot. De vrouwen raakten hierdoor bekneld en werden door de brandweer uit de auto 'geknipt'. Zij zijn met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De Politie Twente maakt proces-verbaal op. (05-068838

Veroorzaker aanrijding reed onder invloed

Vrouw werd uit haar auto 'geknipt' in verband met nekletsel

Enschede

Op zaterdag 4 juni '05 omstreeks 19.21 uur reed een 25 jarige automobiliste uit Deventer over de Haaksbergerstraat in Enschede. Op een gegeven moment werd zij aangereden door de auto die achter haar reed. De bestuurder was een 56 jarige man uit Enschede. De man had niet voldoende afstand gehouden met zijn voertuig. Omdat de vrouw klaagde over haar nek werduit voorzorg het dak van haar auto 'geknipt' door de brandweer. De vrouw is voor onderzoek per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Na onderzoek mocht de vrouw naar huis. De beide voertuigen werden afgesleept. De 56 jarige man was onder invloed van alcohol. Hij werd aangehouden en blies een uitslag van 0,9 promille. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (05-068871)

Diefstal koper

Alerte buurman ontdekte samen met eigenaar bedrijf diefstal op heterdaad. Verdachten werden even later aangehouden door de politie

Albergen

Op zaterdag 4 juni '05 omstreeks 21.57 uur zag een bewoner van de Assinkshoekweg een verdachte auto het terrein van een bedrijf aan de Assinkshoekweg op rijden. De man belde de 50 jarige eigenaar van het bedrijf en samen gingen ze een kijkje nemen. Op het bedrijfsterrein troffen ze een 41 jarige Almeloër aan. Hij was druk bezit koperen leidingen, die op het terrein lagen, in zijn auto te laden. Een 37 jarige vrouw zat in de auto. Bij het zien van de mannen stopte de 41 jarige man met zijn bezigheden. Hij bood zijn excuses aan, gooide de 30 leidingen terug en ging er vandoor. De beide verdachten werden kort daarna op de Ootmarsumsestraat in Albergen door de politie aangehouden. Nadat zij een bekennende verklaring hadden afgelegd werden zij in vrijheid gesteld. Tegen het duo is proces-verbaal opgemaakt. (05-068897)

Controle verdovende middelen

Met behulp van een speciale drugsspeurhond werd controle gehouden in de binnenstad.

Enschede

Tijdens de verdovende middelen controle heeft de Politie Twente met een speciale speurhond gesurveilleerd in de binnenstad van Enschede. Omstreeks 1.35 uur werd een 39 jarige man uit Enschede door de hond aangewezen. Hij zat in een café aan de Walstraat. Toen de agenten de man fouilleerden bleek dat hij een plak hash bij zich had van ongeveer 200 gram. De man werd aangehouden omdat hij de opiumwet had overtreden.

Omstreeks 2.10 uur sloeg de hond aan op een 25 jarige Enschedeër die over de Stadsgavenstraat liep. De man had drie pakketjes cocaïne bij zich. Ook hij werd aangehouden. De drugs werd in beslag genomen en tegen de mannen wordt proces-verbaal opgemaakt. (05-068991/ 069009)

Naam Chantal Westerhoff: 053-4555588


---- --