Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhem - ruim 40 aanhoudingen bij Free Your Mind
Publicatiedatum: 05-06-2005

De Arnhemse politie heeft zaterdag tijdens het Free Your Mind festival aan de Stadsblokkenweg in totaal 49 personen aangehouden wegens het bezit van (hard)drugs. Ongeregeldheden hebben zich niet voorgedaan tijdens het festival. De aangehouden personen waren afkomstig uit verschillende plaatsen uit het land. De meeste verdachten kregen een dagvaarding uitgereikt, maar in overleg met justitie werden er ook boetes uitgedeeld. De hoogste boete was voor een 26-jarige vrouw uit Rotterdam. Zij bleek bij controle ruim 5 gram cocaïne bij zich te hebben en kreeg een boete van 450 euro. Agenten troffen naast cocaïne onder meer XTC, MDMA, Amfetaminen en GHB (synthetische drugs). De grootste hoeveelheid XTC (ruim 20 pillen), werden aangetroffen bij een 22-jarige man uit Utrecht. Hij kreeg een dagvaarding uitgereikt. Alle verdachten zijn inmiddels weer vrijgelaten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - aanhoudingen na uitgaansgeweld

Publicatiedatum: 05-06-2005

De Arnhemse politie heeft het afgelopen weekend enkele aanhoudingen verricht na uitgaansgeweld in de binnenstad. In de nacht van vrijdag op zaterdag werd op het Jansplein een 23-jarige man uit die stad aangehouden op verdenking van mishandeling en bedreiging. Omstreeks vier uur zou er volgens een melding een man rondlopen in een horecazaak die gedreigd had met een vuurwapen. Kort daarop werd gemeld dat er een vechtpartij was uitgebroken. Agenten hielden op aanwijzen van personeel van de zaak de 23-jarige verdachte aan. Hij zou ook een 21-jarige plaatsgenoot hebben verwond door hem te slaan. Een wapen werd vooralsnog niet aangetroffen. Een 23-jarige Arnhemmer werd in de nacht van zaterdag op zondag rond half twee aangehouden na een melding van een vechtpartij op de Korenmarkt. Bij aankomst zagen agenten twee mannen en derde vasthouden. Dat bleek de 23-jarige te zijn, die in kennelijke staat van dronkenschap verkeerde. De man was al eerder door agenten aangezegd de Korenmarkt te verlaten en raakte later betrokken bij een vechtpartij. De man is later met een boete wegens dronkenschap naar huis gestuurd. Omstreeks twee uur diezelfde nacht werd er wederom een vechtpartij gemeld op het Gele Rijdersplein. Getuigen wezen agenten een 21-jarige Arnhemmer aan die zojuist gevochten zou hebben en het slachtoffer met kennelijk een soort pepperspray in het gezicht zou hebben gespoten. De 21-jarige man werd vervolgens aangehouden en bleek een spuitbusje met vermoedelijk traangas bij zich te hebben. Hij werd vervolgens aangehouden op verdenking van verboden wapenbezit. De man kreeg later een boete van 220 euro opgelegd. Een 27-jarige Arnhemmer werd zondagochtend rond half vijf in een horecagelegenheid aangehouden op verdenking van vernieling. De man zou vanaf een dansvloer midden in de werkruimte van de diskjockey zijn gesprongen waardoor de geluids- en lichtapparatuur vernield raakten. Aangezien er geen muziek meer gedraaid kon worden moesten alle bezoekers naar huis. De 27-jarige verdachte bleek onder invloed van alcohol en is ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - aanhouding na uit de hand gelopen burenruzie
Publicatiedatum: 05-06-2005

De politie heeft zaterdagmiddag een 31-jarige inwoner van Arnhem aangehouden na een uit de hand gelopen burenruzie. De man wordt ervan verdacht zijn 33-jarige buurman na een burenruzie met de dood te hebben bedreigd. Tussen beiden zou het al lang niet boteren. Toen ze elkaar zaterdagmiddag op straat tegenkwamen zou er wederom ruzie zijn ontstaan, waarbij de 31-jarige de bedreigingen zou hebben geuit. Het slachtoffer meldde zich bij de politie, waarna agenten naar de woning van de 31-jarige gingen. Daar werd hij aangehouden. Volgens de verdachte zou zijn buurman hen hebben uitgedaagd, waarna hij hem uit boosheid zou hebben bedreigd. De man is na verhoor vrijgelaten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - met ruim 2 promille achter het stuur

Publicatiedatum: 05-06-2005

Een 52-jarige Arnhemmer is in de nacht van zaterdag op zondag op de Van der Goesstraat in zijn woonplaats zijn rijbewijs kwijtgeraakt nadat hij met ruim 2 promille alcohol achter het stuur van zijn auto was aangetroffen. Surveillerende agenten zagen de Arnhemmer omstreeks kwart voor twee zonder verlichting over de Laan van Presikhaaf rijden en wilden hem daarover aanspreken. Op een stopteken werd in eerste instantie niet gereageerd. Op de Van de Goesstraat lukte het de man tot staan te brengen. De agenten roken alcohol bij de bestuurder en namen hem mee naar het politiebureau voor de ademanalyse. Daarbij werd een alcoholpromillage gemeten van 2,45 (ruim vierenhalf maal zoveel dan is toegestaan).

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - man aangehouden nu ruzie met ex

Publicatiedatum: 05-06-2005

Een 24-jarige man uit Rheden is in de nacht van zaterdag op zondag in Arnhem aangehouden op verdenking van vernieling. De man zou de woning van zijn 21-jarige ex-vriendin hebben opgezocht en daar een ruit hebben ingeslagen. Door de opening van de ruit zou hij vervolgens met een staaf naar binnen hebben geslagen, waardoor er vernielingen in het interieur werden aangericht. De ex-vriendin waarschuwde daarop de politie. Bij de komst van de agenten bleek de man inmiddels te zijn vertrokken. Hij werd later thuis aangehouden. Volgens de ex-vriendin was de man zonder aanleiding naar haar woning gekomen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - autokraker betrapt door agent in vrije tijd
Publicatiedatum: 05-06-2005

Een agent van de Arnhemse politie heeft zaterdagmiddag op de Trans een autokraker op heterdaad betrapt. De man, een 33-jarige Doornenburger, is aangehouden. De agent zag de man zich even voor één uur verdacht ophouden bij een geparkeerde auto op de Trans. Kort daarop zag hij de man in de auto zitten, waarop hij zijn collega's waarschuwden. Die hielden de Doornenburger aan terwijl hij nog in de auto zat. Bij zijn aanhouding gaf hij toe de autoradio uit de auto te hebben willen halen. De man is in verzekering gesteld. Door de eigenaar van de auto, een 41-jarige vrouw uit Vriezenveen, is aangifte gedaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - man gewond op feestje: Arnhemmer aangehouden
Publicatiedatum: 05-06-2005

De Arnhemse politie heeft vrijdagochtend in een woning in Arnhem-Noord een 30-jarige Arnhemmer aangehouden op verdenking van mishandeling van een 22-jarige plaatsgenoot. Agenten kregen rond vijf uur in de ochtend een melding dat er in een woning een gewonde zou liggen. Daar aangekomen bleek er een feestje gaande te zijn. In de woning troffen zij ook het slachtoffer aan, dat met diverse woningen moest worden overgebracht naar het ziekenhuis. Op basis van een eerste onderzoek kwam de verdenking te liggen bij de beheerder van het pand, de 30-jarige Arnhemmer. Hij verklaarde de 22-jarige te hebben betrapt toen hij iets zou hebben gestolen uit zijn kamer. Hij zou daarbij het slachtoffer de kamer hebben uitgeslagen. De verdachte Arnhemmer is voor nader verhoor ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606