Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave zaterdag 4 juni

* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
ROTTERDAM - Vrijdagmiddag stelde de politie van het district Rotterdam-Centrum een onderzoek in een woning aan de Schietbaanstraat in. Op de zolderverdieping werd een in bedrijf zijnde hennepkwekerij aangetroffen met in totaal zo'n 640 hennepplanten. De hennepplanten alsmede de voor de groei gebruikte apparatuur zijn in beslag genomen en vernietigd. De stroom voor de hennepkwekerij bleek illegaal te worden afgetapt. Tegen de eigenaar van de hennepkwekerij zal proces-verbaal worden opgemaakt.


* SNACKBAR OVERVALLEN
ROTTERDAM - Twee nog onbekende mannen met bivakmutsen op hebben vrijdagavond laat een snackbar aan de Hillevliet overvallen. De overvallers bedreigden met een vuurwapen de eigenaar en zijn vrouw en eisten geld. Eén van de overvallers pakte de kassa en haalde daaruit het papiergeld. Met een nog onbekend geldbedrag aan buit verlieten de overvallers daarna de zaak en verdwenen in onbekende richting. De politie stelt een nader onderzoek in.


* MAN NEERGESTOKEN
ROTTERDAM - In de nacht van vrijdag op zaterdag rond middernacht werd op het Schalkeroord een 19-jarige Rotterdammer enkele malen met een mes gestoken. De politie had een melding gekregen van een vechtpartij. Ter plaatse gekomen trof zij het slachtoffer aan met enkele steekwonden ter hoogte van de oksel. Hij zou tijdens een onenigheid met enkele andere mannen zijn gestoken. De dader(s) waren er inmiddels vandoor gegaan. Het slachtoffer werd door de GGD overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum. Hij is buiten levensgevaar. De politie van het district Feijenoord-Ridderster stelt een onderzoek in naar de achtergronden en betrokkenen bij deze steekpartij.


* ALCOHOLCONTROLE
ROTTERDAM - De politie van het district Zuid heeft van vrijdagavond negen uur tot zaterdagmorgen zes uur, een alcoholcontrole gehouden op de Groene Kruisweg. Tijdens de controle, waarbij ook 3VO was betrokken, moesten in totaal 1227 automobilisten de blaasproef afleggen. Uiteindelijk kregen 19 bestuurders een proces-verbaal omdat zij teveel alcoholhoudende drank hadden gebruikt. Van 3 van hen werd het rijbewijs ingevorderd. Eén bestuurder was zodanig onder invloed dat hij het stopteken van een politieman negeerde. Deze kon nog net op tijd wegspringen om te voorkomen dat hij werd aangereden. Een andere bestuurder gedroeg zich op het bureau zodanig recalcitrant dat hij moest worden ingesloten. Na opgemaakt proces-verbaal werd hij in de vroege morgenuren weer heengezonden. Hij ging echter weer door het lint en sloeg een ruit in van het politiebureau. Hij werd opnieuw aangehouden en voor vernieling ingesloten.


* RECHERCHE DISTRICT DE EILANDEN HOUDT VERDACHTE ZWARE MISHANDELING

AAN
ROCKANJE - De recherche van het district De Eilanden heeft een 24-jarige verdachte aangehouden van een zware mishandeling die zondag 29 mei op de Swinsedreef plaatsvond. De 24-jarige man uit Hellevoetsluis wordt ervan verdacht betrokken geweest te zijn bij de zware mishandeling van een 19-jarige man uit Brielle. Het slachtoffer werd na het stappen belaagd door een grote groep jongeren en liep een gebroken neus, jukbeen, kaak en hersenschudding op. Een 18-jarige vriend van hem liep een schouder uit de kom op. Aanleiding voor de mishandeling zou een langer lopende ruzie tussen twee groepen jongeren zijn geweest. De 24-jarige verdachte is vrijdagochtend door politiepersoneel van het district De Eilanden nabij zijn woning aangehouden. Hij is meegenomen naar het politiebureau waar hij is ingesloten. De recherche zet het onderzoek naar de verdachten voort en sluit niet uit dat er meer aanhoudingen gaan volgen.