Politie Gelderland-Midden

Ede - Barnevelder op heterdaad opgepakt bij mishandeling
Publicatiedatum: 05-06-2005

Terwijl hij onder de ogen van surveillerende agenten een vrouw sloeg werd een 29-jarige man uit Barneveld in de nacht van zaterdag op zondag door Edese agenten aangehouden. Het voorval gebeurde omstreeks half vier op het Museumplein. De agenten zagen de Barnevelder de vrouw enkele rake klappen verkopen. Het slachtoffer, een 26-jarige vrouw uit Hoorn (N.H.) bleek een familielid van de Barnevelder te zijn. Beiden kregen onderling ruzie, die ontaardde in een handgemeen. Bij zijn aanhouding verzette de Barnevelder zich tegen de agenten. Die wisten de man echter onder dreiging van gebruik van pepperspray onder controle te krijgen. De man is ingesloten. Het slachtoffer was voorzover bekend niet gewond geraakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede - Edenaren aangehouden na ruzie in café

Publicatiedatum: 05-06-2005

Twee Edenaren van 29 en 34 jaar zijn in de nacht van zaterdag op zondag door de politie in hun woonplaats aangehouden op verdenking van mishandeling in een horecazaak aan het Museumplein. Surveillerende agenten zagen omstreeks half twee een man en een vrouw de zaak uitlopen. Beiden bleken bebloed en verklaarden tegenover de agenten in de zaak ruzie te hebben gehad met een andere bezoeker waarbij gevochten zou zijn. Tijdens het gesprek kwam er nog een bebloede man de zaak uitlopen waarvan de eerder genoemde man en vrouw verklaarden dat hij degene was waar ze ruzie mee hadden gehad. Deze man, de 29-jarige Edenaar, werd vervolgens aangehouden. Nader onderzoek leerde dat ook de 34-jarige zich aan mishandeling zou hebben schuldig gemaakt. Hij werd later aangehouden in het ziekenhuis, waar hij met zijn 24-jarige vrouw was ter behandeling van verwondingen. Wat er zich precies in de zaak heeft voorgedaan is nog onduidelijk en wordt nader onderzocht. Beide verdachten zitten nog vast.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Wageningen - alcohol- en drugscontrole

Publicatiedatum: 05-06-2005

De Wageningse politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een grote alcohol- en drugscontrole uitgevoerd op het Plantsoen nabij de Costerweg. Ook werd een nachtelijke snelheidscontrole uitgevoerd op de Lawickse Allee. Ruim 500 bestuurders moesten op straat een blaastest afleggen, waarbij in totaal acht keer proces-verbaal werd opgemaakt wegens het rijden onder invloed van alcohol. Het hoogste alcoholpromillage was 1,24 (ongeveer tweeënhalf maal zoveel als is toegestaan). Verder werd proces-verbaal opgemaakt wegens rijden zonder rijbewijs (1 keer), niet kunnen tonen van het rijbewijs (4 keer), rijden in strijd met een inrijverbod (1 keer). Verder werden op de Lawickse Allee tussen 01.15 en 03.00 uur 17 hardrijders betrapt onder 81 passanten. Hoogst gemeten snelheid daarbij was 90 km/u waar maximaal 50 is toegestaan. Bij de controle zelf werd geen drugs aangetroffen. Wel hielden agenten omstreeks kwart over één op de Bergstraat een 20-jarige Wageninger aan die op heterdaad werd betrapt bij het gebruik van harddrugs. De man bleek meerdere wikkels cocaïne bij zich te hebben en is voor verder onderzoek ingesloten. De controle werd uitgevoerd tussen zaterdagavond 21.00 uur en zondagochtend 03.30 uur. De controle werd uitgevoerd door agenten van de unit Renkum/Wageningen, vrijwillige politiemensen, agenten van het verkeershandhavingsteam en enkele personeelsleden van de Douane met een drugshond.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Wageningen - Wageninger opgepakt na schennis

Publicatiedatum: 05-06-2005

Een 55-jarige man uit Wageningen is vrijdagmiddag door de politie in zijn woonplaats aangehouden op verdenking van schennis. De man zou zijn ontblote geslachtsdeel hebben getoond vanaf het balkon van zijn woning. Twee meisjes van tien en elf jaar waren daarmee geconfronteerd toen ze de woning van de Wageninger passeerden. Een buurtbewoner waarschuwde de politie nadat hij de meisjes op straat had horen roepen. Agenten gingen daarop naar de woning van de Wageninger en hielden de man daar aan. De man had bekend en kreeg in overleg met justitie een boete opgelegd, te vervangen door een dagvaarding wanneer er niet betaald wordt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---