Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


5 juni 2005


.


Dodelijk ongeval spoorwegovergang Kerkwijkweg te Didam


Een 21-jarige vrouw uit Didam is op zaterdagavond 4 juni 2005 tegen middernacht om het leven gekomen toen zij in haar auto op de spoorwegovergang Kerkwijkweg te Didam door een passerende trein werd aangereden. De vrouw was op slag dood.


Het slachtoffer kwam vanaf de rotonde Hengelderweg richting spoorwegovergang gereden. De alarmsignalen van de overgang (rode lampen en akoestisch) waren op dat moment in werking. Waarschijnlijk heeft de vrouw de signalen niet opgemerkt.


De trein was op weg van Didam naar Zevenaar, en had op het moment van de aanrijding een snelheid van ca. 100 km per uur. De auto van het slachtoffer werd geruime afstand over het baanvak opgeduwd, tot de trein tot stilstand kwam.


In de trein waren ca. 30 passagiers aanwezig. Zij zijn door de brandweer uit de trein gehaald en terug naar de spoorwegovergang geleid, alwaar zij hun reis met bussen konden vervolgen. Geen van de passagiers is gewond geraakt.


De politie wil de passagiers graag wijzen op de mogelijkheid om gebruik te maken van slachtofferzorg, wanneer zij daar nu of later behoefte aan hebben.


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52



---- --