Ingezonden persbericht


Uitnodiging - Wethouder feliciteert waterwijze basisschool met eerste Water Toolkit

Geachte heer/ mevrouw,

Op maandag 6 juni a.s. om 14.00 uur zal de heer W.J. van Duijn, wethouder van onderwijs en educatie, de Marnixschool in Katwijk feliciteren met de primeur van de Water Toolkit.

Als eerste basisschool in Nederland gebruikt de Marnixschool dit speciaal ontwikkelde lespakket voor een themaweek over 'water'. De wethouder sluit deze themaweek af en draagt de Water Toolkit over aan de volgende school die ermee aan de slag gaat, de Christelijke Opleidings-school. Al veertien scholen in de regio Katwijk/Leiden zijn enthousiast en gaan met de toolkit een waterproject starten.


Tijd en locatie:
Maandag 6 juni om 14.00 uur, Marnixschool, Schimmelpenninckstraat 2, 2221 EP te Katwijk. U bent van harte welkom.

Achtergrond:
De Water Toolkit is gemaakt om leerlingen van basisscholen bewust te maken van het belang van water; ze leren van alles over water, ontdekken spelenderwijs dat er landen zijn die niet over veilig drinkwater beschikken, hoe ze bewust kunnen omgaan met watergebruik, hoe de water-keten werkt, wat de waterkringloop is, enzovoort. De Water Toolkit is een flexibel en kant-en-klaar lespakket, met uitleg voor de leerkrachten en inclusief allerlei spel- en leermaterialen. Daardoor zullen de leerlingen er veel plezier aan beleven. Aan de ontwikkeling is meegewerkt door de onderwijsdeskundigen van ToTaal uit Leiden, gespecialiseerd in praktisch toepasbare lesmethodes.

De Water Toolkit is een initiatief van JCI Nederland (Junior Kamer), die hiermee een concrete bijdrage wil leveren aan het waterbewustzijn in de maatschappij. Het idee komt voort uit het World Water Awareness programma van het World Water Forum en het CEO Panel (groep multinationals), waaraan JCI heeft meegewerkt. Het project wordt ondersteund door Heineken en Unilever. Na de eerste ervaringen in de regio Katwijk/Leiden, zal Junior Kamer de mogelijkheden verkennen om de Water Toolkit uiteindelijk voor alle basisscholen beschikbaar te maken.

Uw aandacht voor dit belangrijke thema en uw aanwezigheid bij deze gebeurtenis stellen wij zeer op prijs. Graag tot ziens op maandag 6 juni om 14.00 uur.

Informatie en contact:
Jan Huizing (JCI Nederland, projectgroep water) 06 45174832 Elmer Hogervorst (JCI Nederland, PR adviseur) 06 21272152 Website: www.jci.nl/water
Wat is JCI (Junior Kamer)?

JCI (Junior Chamber International) is een wereldwijd netwerk van actieve, ondernemende mensen in de leeftijd tot 40 jaar. De leden werken aan hun persoonlijke groei door het volgen van trainingen, opbouwen van netwerken en opzetten van projecten. JCI neemt deel aan projecten die een positieve bijdrage leveren aan de maatschappij. JCI heeft geen politieke of religieuze achtergrond. In Nederland zijn er circa 2.300 leden, wereldwijd 200.000 in 110 landen. Zie ook www.jci.nl -----------------------


---- --