Lekstroom, 11.25 uur

Utrecht 06-06-2005 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Parkeren Lijnbaan

VIANEN Zaterdagmiddag 4 juni hield de politie een parkeercontrole op de Lijnbaan. In totaal kregen 15 foutparkeerders een bekeuring.

Onder invloed doorrijden na aanrijding

NIEUWEGEIN - Zaterdagavond 4 juni hield de politie een automobilist aan die was doorgereden na een aanrijding.

Surveillerende agenten troffen op de rijksweg A2 een auto aan die zojuist betrokken was geweest bij een aanrijding. Eén van de betrokken bestuurders was doorgereden. Deze bestuurder, een 40-jarige man uit Haarlem, werd aangetroffen bij het tankstation vlak voor de afslag Nieuwegein. Hij werd aangehouden voor het verlaten van de plaats van het ongeval. De agenten namen een blaastest af en het bleek dat de Haarlemmer teveel had gedronken. Ademanalyse op het politiebureau wees uit dat hij 1075 ug/l in zijn lichaam had. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en proces-verbaal is opgemaakt.

Verdachte van mishandeling aangehouden

NIEUWEGEIN - Zaterdagavond kort voor middernacht werd op de kermis aan de Villawal een 21-jarige man uit Nieuwegein in zijn arm gestoken met een mes.

Aanleiding voor de mishandeling was een woordenwisseling.

Na het incident ging de verdachte er vandoor en werd Burgernet ingeschakeld.

Omstreeks 02.00 uur werd de verdachte door het slachtoffer zelf gezien. De politie trof de verdachte vervolgens aan in een horecagelegenheid aan de Voorstraat. De verdachte bleek een 19-jarige veelpleger te zijn uit IJsselstein. Hij werd aangehouden en ingesloten. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Sluiproute

NIEUWEGEIN In de nacht van zaterdag op zondag 5 juni werd een automobilist aangehouden voor rijden onder invloed.

De politie hield op de Symfonielaan een alcoholcontrole toen zij een automobilist met gedoofde lichten door de berm zag rijden. De agenten controleerden de 28-jarige bestuurder uit Nieuwegein. Hij had teveel gedronken en werd alsnog aangehouden. Ademanalyse op het politiebureau wees uit dat hij 565 ug/l in zijn lichaam had. De man kreeg een rijverbod van zes uren en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Openlijke geweldpleging

NIEUWEGEIN Vrijdagavond 3 juni omstreeks 21.40 uur kreeg de politie de melding dat een 15-jarig meisje uit Nieuwegein op het Merwedeplein was geslagen door twee andere meisjes.

Dankzij een signalement van getuigen kon de politie in de omgeving twee meisjes, van 12 en 14 jaar en uit Nieuwegein, aanhouden. Op het politiebureau bleek dat nog twee personen aangifte hadden gedaan van openlijke geweldpleging. De signalementen kwamen overeen. De politie onderzoekt de zaak. De ouders van de verdachte meisjes zijn in kennis gesteld. De 14-jarige verdachte is in verzekering gesteld, de 12-jarige in naar huis gestuurd.

Brand

IJSSELSTEIN Vrijdagmiddag 3 juni omstreeks 14.00 uur woedde een bermbrand aan de Morgenster. De brandweer bluste de brand. Volgens getuigen zou de brand zijn aangestoken. De politie onderzoekt dit.

Joyriding

NIEUWEGEIN In de vroege ochtend van zaterdag 4 juni hield de politie op de A.C. Verhoefweg een 14-jarige jongen uit De Meern aan voor joyriding.

Omstreeks 00.15 uur zagen agenten op de Symfonielaan een auto rijden die geen verlichting voerde. In de auto zaten zes inzittenden, waaronder de 14-jarige bestuurder, die uiteraard geen rijbewijs had. Hij is aangehouden. Proces-verbaal is opgemaakt.

Autodieven aangehouden

IJSSELSTEIN In de nacht van vrijdag op zaterdag 4 juni hield de politie twee verdachten van autodiefstal aan.

Surveillerende agenten reden op de M.A. Reinaldaweg richting Lopik toen hen om 02.40 uur een auto tegemoet kwam rijden. De agenten wilden het voertuig en de inzittenden controleren en gaven de bestuurder een stopteken op de Weg der Verenigde Naties. De bestuurder stopte niet, maar gaf juist gas bij en reed in de richting van Nieuwegein. De agenten zetten de achtervolging in en wonnen informatie in over het voertuig. Dit bleek als gestolen gesignaleerd te staan. Op de Laagravenseweg maakte de bestuurder van de gestolen auto een stuurfout waardoor hij na een aantal omwentelingen tot stilstand kwam. De verdachten probeerden nog te voet verder te vluchten. Een 21-jarige verdachte uit Utrecht kon direct worden aangehouden. Een verdachte (leeftijd onbekend) uit IJsselstein verstopte zich in bossage en weigerde zichzelf aan te geven. Een politiehond spoorde de man op, waardoor hij een beetwond opliep. Hiervoor heeft hij medische zorg ontvangen. Beide verdachten zijn ingesloten op het politiebureau.

Drie aanhoudingen

IJSSELSTEIN In de nacht van zondag op maandag 6 juni zijn drie verdachten van een bedrijfsinbraak aangehouden.

Omstreeks 03.20 uur kreeg de politie de melding van een inbraakalarm in een bedrijf aan de Einsteinweg. Ter plaatse troffen agenten vier personen aan die bezig waren met het inladen van een scooter. Bij het zien van de politie vluchtten de verdachten weg in diverse richtingen. Met onder andere de hulp van een politiehond konden drie verdachten van 16 en 17 uit Utrecht worden aangehouden en ingesloten op het politiebureau. Het onderzoekt wordt voortgezet.

Mishandeling

LOPIK Zondag 5 juni deed een 19-jarige jongeman uit Montfoort aangifte van mishandeling. De Montfoorter stond op een plein voor een horecagelegenheid aan de Rolafweg-noord toen hij zonder enige aanleiding door een onbekende man werd geslagen. Hierdoor is zijn kaak gebroken. Dit gebeurde tussen 02.30 en 02.45 uur in de nacht van zaterdag op zondag. De politie verzoekt getuigen contact op te nemen met de politie van het district Lekstoom, via 0900-8844.