Robeco

Tonnairs tussen wal en schip

6 jun 2005

Mensen met een vrij belegd vermogen tussen de 50 en 500 duizend euro, zijn niet tevreden met de dienstverlening die zij van hun financiële instelling krijgen. Dit blijkt uit een onderzoek onder 538 respondenten dat in de afgelopen maanden in opdracht van Robeco Direct door het onderzoeksbureau TNSNipo is gehouden.

Tonnairs vallen tussen de wal en het schip. De dienstverlening en aandacht die zij van consumentenbanken krijgen is beperkt, terwijl private banking nog buiten bereik ligt. Het gaat om zon 13% van de Nederlandse huishoudens; om mensen die vaak door een gematigd uitgaven patroon veel geld opzij hebben gezet. De tonnair, of zoals marketeers het noemen the mass affluent, is een kritische en voorzichtige financiële consument die zijn eigen geld wil beheren, neutraal staat tegenover advies van deskundigen en tijd aan zijn financiën besteedt.

De grootste bron van ergernis zijn kosten die in rekening worden gebracht voor basisvoorzieningen, niet te worden geattendeerd op verbeteringen en voorwaarden die eenzijdig door de aanbieder worden veranderd. Maar ook onkundig personeel, slechte adviezen, alles zelf moeten uitvinden en opdringerigheid scoren hoog.

Robeco Direct, de winkel van Robeco, doet hier wat aan. Bestaande en nieuwe klanten die nu instappen in de nieuwe dienstverlening Vermogenscoaching van Robeco Direct krijgen de garantie op een ergernisvrije dienstverlening. Is men niet tevreden, dan krijgt men tot zes maanden na de start van Vermogenscoaching het geld naar marktwaarde terug, plus de gemaakte kosten.
Vermogenscoaching is een voor Nederland uniek concept en geeft antwoord op ergernissen die leven bij mensen, door continue bewaking van de portefeuille; persoonlijke adviezen toegesneden op vooraf afgestemde doelen; geen overbodige adviezen; een pro-actieve instelling en deskundige gesprekpartners. Omdat kosten in rekening brengen voor basisvoorzieningen de grootste ergernis blijkt te zijn, is Vermogenscoaching gratis. Vermogenscoaching is beschikbaar voor vermogens vanaf EUR 25.000. Voor vermogens vanaf EUR 100.000 biedt Robeco Direct extra voordelen, een speciaal team met de beste adviseurs staat deze klanten zes dagen per week te woord. Dit team is inmiddels geïnstalleerd en de klant die belt hoeft nu alleen nog maar zijn rekeningnummer in te toetsen en krijgt daarna direct een medewerker aan de lijn die zijn financiële situatie kent.

Over Robeco
Robeco biedt producten en diensten aan op het gebied van discretionair vermogensbeheer en heeft een compleet aanbod van beleggingsfondsen voor een groot aantal institutionele en particuliere cliënten wereldwijd. Het productaanbod van Robeco omvat vastrentende en aandelenbeleggingen, evenals gemengde portefeuilles, geldmarktfondsen en alternatieve beleggingen.

De fondsen voor de particuliere markt worden zowel direct door Robeco als door andere financiële instellingen verspreid. Een aantal beleggingsfondsen, inclusief het vlaggenschip Robeco N.V., is genoteerd aan grote Europese aandelenbeurzen zoals die van Amsterdam, Parijs, Frankfurt en Londen.

Robeco bedient haar klanten niet alleen vanuit haar hoofdkantoor in Rotterdam, maar heeft in Europa ook kantoren in België, Duitsland, Frankrijk, Spanje en Zwitserland. In de Verenigde Staten heeft Robeco kantoren in New York, Chicago en San Francisco (Weiss, Peck & Greer), Boston (Boston Partners), White Plains (Sage Capital Management) en Toledo (Harbor Capital Advisors). Daarnaast is er een kantoor in Bahrein.

Robeco is het volledig zelfstandig opererende centrum voor vermogensbeheer binnen de Rabobank Groep. De combinatie van de hoogste kredietwaardigheidsbeoordeling volgens de belangrijkste internationale rating agencies en de hoogste Sustainability Cluster Score binnen de bancaire sector geeft aan dat de Rabobank haar beleggers, leden, klanten en werknemers sinds lange tijd grote toegevoegde waarde levert.

[s?robeco.nl.dut.corporate_content.press.articles.2005.06.tonnairs_tus sen_wal_en_schip]