Time : 3:45:07 PM
Date : Monday, June 06, 2005
Sender Name: Kelkoo

Kelkoo zet zijn expansie in België voort

Kelkoo zet zijn expansie in België voort met de lancering van de Nederlandstalige versie van de Belgische website www.kelkoo.be. Dezenieuwe versie telt reeds meer dan 300.000 aanbiedingen .

Na de lancering van de Franse versie in april 2004 heeft de Europese leider in winkelzoekmachines nu ook een Nederlandse versie van de Belgische website klaar. Ze gaat officieel on line op dinsdag 14 juni.

De nieuwe site (de 11e in Europa) bewijst dat Kelkoo streeft naar een complete winkelzoekservice in België om aan de behoeften van de Franstalige en Nederlandstalige winkeliers en internetters te beantwoorden.

Een 100% Belgische winkelzoekservice

Volgens Sadek Chekroun, Algemeen Directeur van Kelkoo Frankrijk en België, "Belgische internetters hadden geen optimale ervaringen met e-commerce omdat de winkelzoekmachine niet altijd aan de specifieke eigenschappen van de Belgische markt was aangepast. De Franstalige internetters beschikten al sinds april 2004 over hun eigen website en voortaan kunnen dus ook de Nederlandstalige cyberconsumenten genieten van een winkelzoekmachine op maat.
Zo tonen we op beide versies van Kelkoo.be enkel aanbiedingen van plaatselijke handelaars en internationale ketens die in België leveren en geven we gerichte productinformatie weer (beschikbaarheid, leveringskosten en -termijnen, lokale belastingen, enz.). Daarmee biedt Kelkoo de meest complete en best aan de Belgische consumenten aangepaste on line prijsvergelijkingsservice".

De Belgische service van Kelkoo biedt ook een aanzienlijk groeipotentieel voor alle websites van handelaars die hun goederen en diensten plaatselijk aanbieden via internet: een link naar hun aanbiedingen op Kelkoo.be biedt hen de mogelijkheid om hun omzet te verhogen door zowel Franstalige als Nederlandstalige internetkopers aan te trekken.
Dankzij de integratie van deze nieuwe versie kunnen diezelfde handelaars zich via Kelkoo ook richten tot de gebruikers van Skynet en MSN want de Kelkoo-service wordt onder het eigen merk opgenomen in de winkelsecties van beide portaalsites.

Ruim 300.000 aanbiedingen in 70 verschillende productcategorieën!

Op deze nieuwe versie verzamelt Kelkoo aanbiedingen van meer dan veertig lokale en internationale handelaars, goed voor ongeveer 300.000 producten die in België leverbaar zijn: hifi, foto, video, informatica, elektro, reizen... Elke productcategorie is van de partij.

Met de lancering van de nieuwe website wil Kelkoo alle Belgische internetters verleiden met een winkelzoekmachine die hen helpt om de beste on line aanbiedingen met levering binnen België op te zoeken.

Over KELKOO

Kelkoo werd in 1999 in Frankrijk opgericht als privé-onderneming en is momenteel aanwezig in 10 Europese landen. Kelkoo stelt 350 mensen te werk waaronder 140 ingenieurs die de ontwikkeling van de gespecialiseerde winkelzoektechnologie voor hun rekening nemen. Kelkoo ontwikkelt zelf de websites (Kelkoo.be, Kelkoo.fr, Kelkoo.de, Kelkoo.co.uk, enz.) en levert zijn technologie ook aan talloze portalen in Europa zoals Yahoo en MSN.
Kelkoo maakt sinds 26 maart 2004 integraal deel uit van Yahoo Inc., de wereldmarktleider inzake internettechnologie.
(*) Engeland, Duitsland, België, Frankrijk, Italië, Spanje, Nederland, Denemarken, Zweden, Noorwegen.

Website: www.kelkoo.be

Persverantwoordelijke:
Antoine GOUNEL
Kelkoo Belgium
GSM: +33 (0)6 80 93 54 82
Direct: +33 (0)1 42 44 29 50
Fax: +33 (0)1 42 44 22 89