Gemeente Moerdijk


KREDIET BRANDWEERKAZERNE STANDDAARBUITEN

Het college stelt de raad voor om 550.000,00 uit te trekken voor de realisatie van de brandweerkazerne in Standdaarbuiten. Als de procedures zonder oponthoud verlopen, kan de kazerne over twee tot tweeëneenhalf jaar klaar zijn.

Door de uitrukpost van Noordhoek naar Standdaarbuiten te verplaatsen, verbetert de dekking. Deze betere dekking bestaat met name uit de verzorging van een grotere woonkern en een betere bereikbaarheid van de rijksweg A17. Na een intensieve werving van vrijwillig brandweerpersoneel is een studie uitgevoerd, waaruit is gebleken dat de realisatie van een kazerne in Standdaarbuiten haalbaar is.

In dit haalbaarheidsonderzoek zijn drie locaties onderzocht: De Molendijk, de Molenstraat en de Timberwolfstraat. De eerste optie heeft de voorkeur. De plaats ligt op enige afstand van woningen. Er zijn minder beperkingen om te kunnen oefenen dan op de andere locaties. De infrastructuur is goed. De plaats is snel en eenvoudig bereikbaar voor brandweerpersoneel. De grond is al in eigendom van de gemeente en wordt momenteel gebruikt voor volkstuinen. De huurders van de volkstuinen krijgen vandaag nog bericht van de gemeente over de procedure die wellicht na het raadsbesluit gaat lopen. Iedere mogelijke verandering wordt met de huurders zorgvuldig overlegd.

Om een brandweerkazerne aan de Molendijk te kunnen bouwen, moet het bestemmingsplan aangepast worden. Het college brengt het voorstel in de raad van juli.