Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


06 juni 2005


Nunspeet - Auto rijdt woning binnen

De bewoners van een woning aan de Ittmanshof kregen op zondag (05-06) rond 17.20 uur de schrik van hun leven toen een 82-jarige automobiliste uit Nunspeet hun woning kwam binnenrijden. De automobiliste wilde vanuit de parkeerstand achteruit rijden. Ze gaf gas maar er gebeurde niets omdat de auto zeer waarschijnlijk op de handrem stond. De vrouw haalde de handrem er af maar bleef ook gas geven waardoor de auto over een vlaggenmast reed, door een beukenhaag en vervolgens tot stilstand kwam tegen de gevel van de woning.
De bewoners die achter het raam zaten zagen de auto gelukkig aankomen en konden een veilig heenkomen zoeken. Het rijbewijs van de vrouw werd ingenomen en de auto raakte beschadigd aan de achterzijde.


Putten - Drie mannen ingesloten na inbraak restaurant


Dankzij een attente getuige heeft de politie op maandag (06-06) rond 05.00 uur drie mannen (25 en 26 jaar) uit Litouwen aangehouden nabij de Gervenhof op verdenking van een inbraak in een restaurant aan de Dorpsstraat, eerder die nacht gepleegd.
Twee van hen hadden zich verstopt in de bosjes maar konden met een diensthond snel worden opgespoord en ingerekend. Het drietal werd voor nader onderzoek ingesloten.


Ermelo - Drankrijder betrapt


Een 48-jarige automobilist uit Ermelo bleek bij een politiecontrole onder invloed van alcohol.
De controle vond plaats op zondag (05-06) rond 16.55 uur op de Harderwijkerweg.
De man blies een promillage van 0,87. Hij kreeg een rijverbod en een boete opgelegd.


Hattem - Diefstal bestelauto


In de vroege ochtenduren van zondag (05-06) werd vanaf een parkeerplaats bij een bedrijf aan de Zuiderzeestraatweg een bestelauto ontvreemd. Het betreft een witte bestelauto van het merk Iveco, type 30-8.1, kenteken VZ-PN-63. Op de auto het opschrift "Groenrijk Hattem".


Harderwijk - Excuses na rotsooi maken


Vier jongelui in de leeftijd van 13, 14 en 15 jaar uit Hierden en Harderwijk die op zondag (05-06) rond 19.30 uur rotsooi in de tuin van een bewoonster van de Doelenstraat hadden gegooid, werden even later door de politie aangetroffen in het Hortus Park. Een goed gesprek tussen de politie en het viertal had tot resultaat dat ze hun verantwoordelijkheid namen en meegingen naar aangeefster om de troep op te ruimen en excuses aan te bieden. Even later kwamen ze zelfs met het idee om ook nog een bloemetje langs te brengen....


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58


---- --