Gemeente Eersel


Nieuwsberichten

06-06-2005
Bestemmingsplan 'De Mortel'

De raad heeft in haar vergadering van 31 mei jl. het bestemmingsplan en het beeldkwaliteitsplan 'De Mortel' vastgesteld. Het bestemmingsplan De Mortel biedt een juridisch, planologisch kader voor het realiseren van 69 woningen in het gebied tussen de Lindestraat, de Dreef, de Mortel en de Mgr. De Haasstraat. Daarnaast wordt het tennispark verplaatst naar het Mortelveld. Het beeldkwaliteitsplan bepaalt de ambitie van de gemeente Eersel om te komen tot een hoogwaardige beeldkwaliteit. Dit beeldkwaliteitsplan vormt het kader voor de planontwikkelaar en de architect.

Met de ontwikkeling van plangebied De Mortel creëert de gemeente mogelijkheden voor nieuwbouw voor zowel starters, doorstromers als senioren. Gezien de grote vraag naar woningen is de gemeente Eersel al geruime tijd op zoek naar woningbouwmogelijkheden. Daarvoor bekijkt de gemeente zowel locaties binnen als buiten de bebouwde kom. De Mortel is een locatie die voor woningbouw prima benut kan worden. Het bestemmingsplan is daarnaast van belang voor de ontwikkeling van de Groote Aard, een regionale school voor bijzonder (basis)onderwijs aan de rand van het Mortelveld.

Woningstichting de Zaligheden realiseert de woningbouwplannen in de Mortel. Voor meer informatie over het plan kunt u kijken op de website www.wonenindemortel.nl of bellen met de woningstichting, tel. (0497) 51 78 35.