Gemeente Bergschenhoek

Proef met openingstijden horeca
In de vergadering van 24 mei 2005 heeft de gemeenteraad unaniem voorgesteld om bij wijze van proef voor een periode van ongeveer zes maanden de openingstijden voor horecagelegenheden te verruimen.

Het doel van deze maatregel is nadrukkelijk de voorkoming van (geluids)overlast door bezoekers die na sluiting van een horecabedrijf allemaal tegelijkertijd het horecabedrijf moeten verlaten om naar huis te gaan.

Voor de uitvoering van deze proef zal de burgemeester gebruik maken van haar bevoegdheid op grond van artikel 2.3.1.12, lid 2 van de Apv om andere sluitingstijden voor horecabedrijven vast te stellen.

Spelregels
Gedurende deze proefperiode die zal ingaan op 1 juli 2005, zullen horecagelegenheden op vrijdag en zaterdag open kunnen zijn tot 04.00 uur, waarbij uitdrukkelijk geldt dat er vanaf 01.00 uur geen bezoekers meer zullen worden binnengelaten; dit om een zogenaamde aanzuigende werking tegen te gaan.

Tijdens de proefperiode wordt de situatie zorgvuldig in de gaten gehouden en zal een aantal spelregels gelden in geval er overlast wordt geconstateerd.
Deze spelregels worden vastgelegd in een convenant met elke horecaondernemer.
Dit betekent onder andere dat indien door omwonenden over een horecabedrijf reële klachten worden ingediend over geluidsoverlast door vertrekkende bezoekers, het horecabedrijf een waarschuwing ontvangt.
Wanneer na een aantal waarschuwingen geen verbetering optreedt, wordt de verruiming van het sluitingsuur voor het betreffende horecabedrijf teruggedraaid.

Klachten
Bewoners die (geluids)overlast ondervinden ten tijde van overlast kunnen klachten op de gebruikelijke manier melden bij de politie via het algemene nummer 0900-8844.
Nadien kunnen de klachten tijdens kantooruren worden gemeld bij de gemeente via telefoonnummer (010) 5291382.

Gemeentehuis

Wapen Gemeente Bergschenhoek

(c) 2005 Gemeente Bergschenhoek - laatste wijziging op 06 juni 2005 - Techniek Aralto ICT