Provincie Limburg

Alle Limburgse BizBoomerz in de spotlights Alle ondernemers die zich hebben aangemeld voor het programma

BizBoomerZ zijn winnaars. Ze stralen enthousiasme en ondernemersgeest uit en dat is wat Limburg nodig heeft! Jonge ondernemers die hun nek durven uitsteken, zij zijn de aanjagers van onze economie. Aldus gedeputeerde Martin Eurlings.
De selectie van 13 genomineerden uit de 59 aanmeldingen van jonge zelfstandige ondernemers was een moeilijke klus, want achter alle kandidaten schuilen creatieve en talentvolle jongeren. De verwisseling van de brieven voor de genomineerden en niet-genomineerden was daarmee des te pijnlijker. Want alle kandidaten zijn winnaars. Daarom zal de Provincie Limburg alle 59 BizBoomerz binnen enkele weken publiciteit geven op de regionale tv en in de Limburgse dagbladen. Dit initiatief wordt mede mogelijk gemaakt door: L1, TV Limburg en Mediagroep Limburg. Daarnaast zal er tijdens de prijsuitreiking op 6 juni aanstaande een ondernemersmanifestatie plaatsvinden. Hier kunnen alle 59 BizBoomerz zich profileren en met elkaar en elkaars bedrijf kennismaken.

Om jongeren een beeld te geven van zelfstandig ondernemerschap is vanaf zaterdag 5 maart op de regionale TV op initiatief van de Provincie Limburg een serie van dertien uitzendingen over jonge zelfstandige ondernemers gestart. Aan de serie van dertien zogenaamde infomercials is een competitie verbonden. Jonge zelfstandige ondernemers presenteren zichzelf, vertellen wat hen heeft aangezet om een eigen bedrijf te starten en hoe leuk het is. Met deze serie hoopt de Provincie Limburg ook andere jongeren te stimuleren om zelfstandig ondernemerschap te overwegen. Ondernemerschap biedt jongeren een kans om toe te treden tot de arbeidsmarkt. Meer informatie over de serie is te vinden op www.bizboomerz.nl.

8-4-2005 08:50