Ingezonden persbericht


TUI Online wint Veer-award op basis van Micro Focus-technologie

Toekenning prijs voor beste online boekingssysteem in de reisbranche

Hoofddorp, 6 juni 2005 - Het online boekingssysteem van TUI Nederland, 'TUI Online', is onlangs door het vakblad Reisrevue uitgeroepen tot beste in de reisbranche. De prijs, beter bekend onder de naam 'Veer', werd toegekend in de categorie 'Online Boekingssystemen'. Een meerderheid (56 procent) van de deelnemende onafhankelijke reisbureaus, ANWB- en V&D-kantoren en callcenters, koos voor dit boekingssysteem. Hiermee laat TUI Online de eerstvolgende concurrent (25 procent) ver achter zich. Het boekingssysteem is gebaseerd op Micro Focus COBOL en ontwikkeld met behulp van de Micro Focus 'Leverage & Extend'-oplossing voor ontwikkeling en uitvoering op cross-platformen en diepgaande impactanalyses voor bestaande herbruikbare legacy assets.

TUI Nederland is de grootste reisorganisatie van Nederland. Ruim 2.200 medewerkers zijn onder andere actief op de terreinen touroperating (o.a. Holland International, Arke en KRAS SterVakanties), toeristische retail (o.a. World of TUI Reisbureau, Lastminute.nl en Seatonly.nl) en inkomend toerisme. Daarbij heeft TUI Nederland sinds eind april een eigen airline genaamd ArkeFly. Reisbureaus, eigen touroperators en andere partners gebruiken TUI Online om de beschikbaarheid van vlieg-, bus-, boot-, auto- en treinreizen te bekijken en te boeken. Daarnaast plaatst TUI Nederland actuele aanbiedingen online.

Micro Focus Net Express biedt TUI Nederland een voordelige, schaalbare en eenvoudig te beheren ontwikkelomgeving voor het bouwen van COBOL-applicaties en -services. Met deze oplossing heeft de organisatie haar bestaande boekingsapplicatie gemigreerd naar de huidige, op UNIX gebaseerde omgeving. De applicatie maakt gebruik van de high-performance UNIX-omgeving van Server Express. Voor de back-end-omgeving maakt TUI Online gebruik van COBOL, voor de front-end van Java en HTML. De hardware waarop de oplossingen draaien, komt van HP.

"We zochten een oplossing voor de ontwikkeling van COBOL-applicaties voor onze HP-machines. Toen we in aanraking kwamen met Micro Focus, werd ons vrij snel duidelijk dat we voor hun oplossingen zouden kiezen", zegt Hans Drosten, Manager System Development van TUI Nederland. "Net Express en Server Express van Micro Focus combineren een zeer goede prijs/prestatieverhouding met verregaande uitbreidingsmogelijkheden en handige tools, zoals Revolve. Door te kiezen voor Micro Focus, halen we het uiterste uit onze bestaande hardware en bieden we onze klanten optimale snelheid in de verwerking van boekingen."

"Het feit dat TUI deze Veer-award heeft gewonnen, onderstreept dat er een groeiend aantal bedrijven is, dat zich realiseert dat ze een enorme uitdaging hebben met hun legacy-systemen", aldus Reza Warnink, Director Benelux van Micro Focus. "TUI laat zien dat een online boekingssysteem, ondanks dat het nog steeds gebruikmaakt van COBOL, zeer gebruiksvriendelijk en kosteneffectief kan zijn. Dat alles zonder de hoge uitgaven en risico's van het opnieuw programmeren van de oplossing."

Micro Focus - 'Unlocking the value of legacy'
Micro Focus is leverancier van ontwikkel- en deployment-software die legacy-applicaties naar moderne platformen brengt. Micro Focus helpt bedrijven de waarde van hun legacy te ontsluiten door hergebruik van hun vitale toepassingen met .NET, Java, XML en webservices. Dit resulteert in lagere kosten, verhoogde flexibiliteit en minimale risico's. Micro Focus is in 1976 opgericht en wereldwijd actief met hoofdkantoren in het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Japan. Ga voor meer informatie naar: www.microfocus.com

Voor meer informatie :

Micro Focus
Reza Warnink
Tel. 023 - 5689138
E-mail: Reza.Warnink@MicroFocus.com

TUI Nederland NV
Simone van den Berk
Tel. 070 - 3266120
E-mail: pers@tui.nl

Lammers van Toorenburg Benelux PR
Paul Maris
Tel. 030 - 6565070
E-mail: paul@lvtpr.nl