Macintosh Retail Group

SUPERCONFEX VERKOOPT 20 WINKELS AAN C&A BELGIË

(6/6/2005)

Kledingketen Superconfex heeft overeenstemming bereikt over de verkoop van de handelsactiviteiten van 20 van de 42 door haar in België geëxploiteerde winkels aan C&A België. Alle 131 voor onbepaalde duur in de 20 winkels werkzame medewerkers zullen met behoud van hun arbeidsvoorwaarden conform CAO 32bis naar C&A overgaan. De overdracht zal plaatsvinden per 01.01.2006 na afronding van de van toepassing zijnde procedures.

De Directies van Superconfex NV en C&A België hebben overeenstemming bereikt over de overname door C&A van de handelsactiviteiten van 20 Superconfex-winkels in België. Dit betreft de winkels te Aarschot, Asse, Ath, Braine-l'Alleud, Brugge-Assebroek, Grimbergen, Halle, Ieper, Kontich, Kuringen-Hasselt, Marche-en-Famenne, Mechelen, Merksem, Namur, Oostende, Overijse, Philippeville, Ronse, Schaarbeek en Verviers.

C&A België zal de rechten en verplichtingen uit de huur- en lease-overeenkomsten van Superconfex overnemen en de winkels gaan exploiteren onder de naam C&A. C&A België neemt eveneens de arbeidsovereenkomsten over van alle 131 voor onbepaalde duur in de 20 winkels werkzame Superconfex-medewerkers, die werkzaam zullen worden in de C&A winkels met behoud van hun arbeidsvoorwaarden conform CAO 32bis. De gevestigde reputatie van C&A staat borg voor een duurzame voortzetting van hun carrière en positieve toekomstperspectieven. De handelsvoorraden maken geen onderdeel uit van de transactie.

Na positieve afronding van de van toepassing zijnde procedures, waaronder een boekenonderzoek door C&A België, zal de overdracht plaatsvinden per 01.01.2006. De Ondernemingsraad van Superconfex is in kennis gesteld van de voorgenomen overdracht.

De verkoop van de 20 winkels past binnen het voornemen van Macintosh Retail Group om de activiteiten van Superconfex in 2005 buiten de groep te brengen vanwege de verlieslatende resultaten en het feit dat de kledingactiviteiten door Macintosh Retail Group inmiddels niet meer worden beschouwd als kernactiviteit. Voor de overige 22 winkels van Superconfex in België en 1 in Nederland alsmede de hoofdkantoren in Maasmechelen (B) en Stein (NL) is het verkoopproces nog gaande.

De transactie met C&A betekent een belangrijke stap voorwaarts in het proces om de activiteiten van Superconfex in 2005 buiten Macintosh Retail Group te brengen. Vooralsnog handhaven wij de eerder gedane uitspraak dat van het gehele proces naar verwachting een eenmalig negatief effect zal uitgaan op de nettowinst 2005.

Raad van Bestuur
Macintosh Retail Group NV

Maastricht, 6 juni 2005

Contactpersoon:Mr. P.T.A. Hünen: tel: 043-3280725; e-mail: p.hunen@macintosh.nl

http://www.macintosh.nl