HBAG Bloemen



28-04-2005
Persinformatie softwareselectie Workshop biedt groothandel uitkomst bij softwareselectie. Aalsmeer, 28

april 2005 De korte, intensieve workshop softwareselectie biedt groothandelaren in bloemen en planten uitkomst bij de keuze voor software. De vorig jaar succesvol geĂŻntroduceerde workshop van HBAG Bloemen en Planten wordt daarom dit jaar geprolongeerd. De workshop is een nuttige aanvulling op de jaarlijkse softwaregids van HBAG Bloemen en Planten, die begin april opnieuw is uitgebracht. De workshop softwareselectie duurt twee middagen en staat gepland op 7 en 14 juni.

De workshop softwareselectie is speciaal ontwikkeld voor groothandelaren in bloemkwekerijproduc-ten, die voor de keuze van software staan. Doel is het voorbereiden van ondernemers op het selecteren van de juiste software voor hun (toekomstige) organisatie. Na afloop heeft de deelnemers praktische tips en handvatten om tot de juiste softwarekeuze te komen.

Programma workshop
Gedurende twee middagen worden aan deelnemers onderwerpen voorgeschoteld als 'Waar moet ik op letten bij het selecteren van de juiste leverancier? Welke stappen moet ik doorlopen om tot een goede keuze te komen? Welke software past het beste binnen onze organisatie?'. De workshop wordt op de dinsdagmiddagen 7 en 14 juni gehouden in De Legakker in Aalsmeer. De kosten zijn 240, inclusief lesmateriaal, vrij van BTW. Zodra een training is gestart, kan versneld subsidie worden aangevraagd. Deelnemers krijgen na afloop een certificaat als bewijs van deelname.

Nieuwe versie van de softwaregids verschenen Een onderdeel van de workshop is ook het effectief gebruik van de softwaregids van HBAG Bloemen en Planten. Een nieuwe versie is begin april verschenen en bevat een inventarisatie van de markt van software-aanbieders voor de bloemen- en plantengroothandel. Naast de kenmerken van de software zijn referenties opgenomen en de relevante en nieuwe ontwikkelingen op het gebied van handelssoftware voor de bloemen- en plantensector.

De praktische gids verschijnt ieder jaar en de combinatie met de speciaal ontwikkelde workshop bleek vorig jaar een schot in de roos. "De combinatie wordt daarom wegens succes geprolongeerd", aldus Liane Buckens van HBAG Bloemen en Planten. Zij geeft graag aanvullende informatie, telefoon 0297-380050. Dat kan natuurlijk ook via de website www.HBAGBloemen.nl, waarop de volledige informatie is aan te vragen en deelnemers zich ook op kunnen geven. Op de website is tevens de vernieuwde softwaregids te downloaden op de downloadpagina, te vinden onder publicaties.