Stadsdeel Amsterdam Centrum

Inspraakbijeenkomst Watervisie in de Westerkerk

De concept-visie op het water in de Binnenstad is onlangs op voordracht van stadsdeelwethouder Water, de heer Guido Frankfurther vrijgegeven voor inspraak. Met de visie wil het stadsdeel Amsterdam-Centrum de kwaliteit van het stadsbeeld versterken en een inhoudelijk toetsingskader bieden voor het beoordelen van ontwikkelingen met betrekking tot het water en de oevers.

Geplande inspraakbijeenkomst afgelast

De eerder geplande inspraakbijeenkomst op maandag 25 april 2005 over de concept-visie op het water van de binnenstad werd afgelast wegens een onvoorziene grote opkomst van bewoners en belanghebbenden. De Boekmanzaal op het stadhuis kon de capaciteit bij lange na niet aan. Aanvankelijk werd voorgesteld om de inspraakavond met de op dat moment aanwezige mensen in de Boekmanzaal door te laten gaan en voor de anderen een extra inspraakavond te organiseren. De aanwezigen bleken echter voorstander te zijn van een geheel nieuwe bijeenkomst in een grotere zaal.

De uitgestelde inspraakbijeenkomst

Datum: dinsdag 7 juni om 19.00 uur

Plaats: de Westerkerk, Prinsengracht 281.

Wat staat er in de visie?

In de visie worden onder meer voorstellen gedaan voor het inrichten van ligplaatsen in grachten waar nu geen boten liggen om in hele drukke grachten wat meer ruimte te creëren. Het gaat hierbij om enkele tientallen boten die op vrijwillige basis verplaatst kunnen worden. Alleen op de nautische knelpunten, waar woonboten de scheepvaart belemmeren, moeten de boten in overleg eerder weg.

Meer informatie?

Voor meer informatie over de 'Visie op het water in de binnenstad' kunt u kijken op de projectpagina op deze website.