Gemeente Vlaardingen


Vlaardings beeld naar jubilerende koningin
10 mei 2005

In het kader van het zilveren regeringsjubileum van Koningin Beatrix organiseert de Stichting Den Haag Sculptuur van 7 juni tot en met 4 september 2005 de buitenexpositie De Paleistuin. Het is een expositie op het Lange Voorhout en langs de Hofvijver met hedendaagse Nederlandse beeldhouwkunst. Op deze expositie zal ook het Vlaardingse beeld Kapsel van Spinoza te zien zijn.

Dit bronzen beeld van Tom Claassen staat normaal in Vlaardingen in de beeldentuin van de Westwijk.

De curator van de Stichting Den Haag Sculptuur is van mening dat dit beeld een speelse verwijzing naar de grootste filosoof uit de Nederlandse geschiedenis is en om die reden goed aansluit bij het lichtvoetige thema van deze bijzondere tentoonstelling.

De Paleistuin is niet alleen bedoeld als cultureel cadeau voor de Majesteit, maar heeft ook voor alle bezoekers een belangrijke functie als een verbeelding van de schakel tussen natuur en cultuur.

In week 21 zal het beeld Kapsel van Spinoza worden opgehaald en naar zijn tijdelijke verblijfplaats op het Lange Voorhout worden gebracht. De expositie wordt op dinsdag 7 juni 2005 om 16.00 uur officieel geopend in de Kloosterkerk in Den Haag. Na afloop van de tentoonstelling komt het beeld in de maand september weer terug in de beeldentuin van de Westwijk.
kapsel van Spinoza