VNG

VNG jaarcongres en algemene ledenvergadering

Uitnodiging aan de redactie

VNG jaarcongres en algemene ledenvergadering

Dinsdag 7 juni: congres 'De Burger in Beeld', Zeelandhallen in Goes, 10.00 - 17.00 uur
Woensdag 8 juni: algemene ledenvergadering, Zeelandhallen in Goes, 9.45 - 12.30 uur
Het congres 2005 speelt in op het vraagstuk van het beeld van de burger over het lokaal bestuur. Een dynamische en veelzijdige relatie die voortdurend in verandering is. Het is daarom van groot belang dat het lokaal bestuur zijn kijk op de burger kritisch tegen het licht houdt. De VNG wil samen met haar leden de burger op een andere manier in beeld krijgen en zich tegelijkertijd een spiegel laten voorhouden door die burger.

Dinsdag 7 juni
Het programma van het congres op 7 juni ziet er in hoofdlijnen als volgt uit:
Het ochtendprogramma, onder leiding van Paul Rosenmöller bestaat onder andere uit een lezing door prof. dr. P. t Hart en een lezing van prof. dr. H. Pleij. Na de lunch verspreiden de deelnemers zich over elf deelcongressen. Alle informatie over deze deelcongressen kunt u op de homepage vinden op www.vng.nl.

Na afloop van de deelcongressen wordt rond 18.00 uur in Middelburg de winnaar van de verkiezing JONG RAADSLID VAN HET JAAR bekend gemaakt.

Woensdag 8 juni
Op 8 juni presenteert de Commissie Gemeentelijke Dienstverlening, onder leiding van burgemeester Jorritsma (Almere) presenteert haar toekomst visie op de gemeentelijke dienstverlening en de vergadering stemt over de winnaar van de KING Award voor het beste gemeentelijke praktijkvoorbeeld van dienstverlening.

Tevens wordt de Prijs der Gemeenten uitgereikt aan een prominent lokaal bestuurder. Naast het jaarverslag 2004 staat op de agenda van de algemene ledenvergadering het manifest van de Commissie Politiebestel. De vergadering wordt afgesloten met de bekendmaking van de gastgemeente voor het VNG-jaarcongres van volgend jaar. Alle stukken voor de ALV kunt u vinden op de homepage op www.vng.nl.

Vertegenwoordigers van de pers zijn van harte uitgenodigd op beide dagen. Uitgebreide informatie over het VNG jaarcongres en de vergaderstukken voor de algemene ledenvergadering kunt u vinden onder het actuele thema VNG-Congres 2005 en ALV op www.vng.nl. Aanmelden kan bij arjen.konijnenberg@vng.nl.

Den Haag, 27 mei 2005.