Gemeente Papendrecht

Bewonerscontactavond dinsdag 7 juni 2005

Dinsdag 7 juni wordt, zoals iedere eerste dinsdag van de maand tussen 19.00 en 20.00 uur, de maandelijkse bewonerscontactavond gehouden in de hal van het gemeentehuis. Inwoners van Papendrecht zijn van harte welkom mee te praten en mee te denken over verbeteringen in hun wijk. Leden van de Werkgroep Wijkgericht Werken, waarin de vier wijkplatforms van Papendrecht, de wijkagent en de wijkcoördinator vertegenwoordigd zijn, ondersteunen bewoners met ideeën over de aanpak van wijkgebonden problemen. Tijdens de bewonerscontactavond zijn ook andere medewerkers van de gemeente aanwezig, evenals een vertegenwoordiger van Westwaard Wonen.

Vanaf 19.00 uur staan koffie en thee klaar voor de bezoekers.

Bijeenkomst referendum

Woensdag 1 juni vindt voor het eerst in Nederland een nationaal raadplegend referendum plaats. Het parlement vraagt daarmee alle kiesgerechtigde burgers te laten weten wat zij van het 'Verdrag tot vaststelling van een Grondwet voor Europa' vinden. In de gemeente Papendrecht kunnen kiesgerechtigden tussen 7.30 en 21.00 uur terecht op één van de veertien stembureaus om hun stem uit te brengen. De uitslag hiervan wordt rond 22.00 uur verwacht. Burgemeester C.J.M. de Bruin maakt de uitslag bekend tijdens een bijeenkomst in de raadzaal van het gemeentehuis. Vertegenwoordigers van de pers zijn van harte uitgenodigd hierbij vanaf 21.30 uur aanwezig te zijn.

Rommeldam zoekt medewerkers

De commissie Rommeldam zoekt medewerkers voor de uitvoering van ZomerRommeldam ,een knutselactiviteit voor kinderen van zes t/m twaalf jaar, van 8 t/m 12 augustus 2005 in jeugdcentrum Interval te Papendrecht. Ben je veertien jaar of ouder en heb je interesse om tegen een vrijwilligersvergoeding mee te helpen? Stuur dan een e-mail naar interval@papendrecht.nl of bel naar Arjan Versluis van Interval via 078-6150993.

Buurtsport start woensdag 8 juni

Woensdag 8 juni starten de buurtsportactiviteiten in Papendrecht. Van 14.00 tot 16.00 uur mag je uit een speciale sport- en spelbus allerlei materiaal gebruiken om mee te spelen, te sporten en natuurlijk nieuwe dingen te ontdekken. Er zijn sportleiders aanwezig om je te helpen of iets uit te leggen. Hieronder zie je wanneer de bus bij jou in de buurt komt. Je mag natuurlijk ook naar de bus wanneer hij niet in jouw buurt is. Meedoen is gratis.

8 juni: Molenvliet, op het Molenveldje naast de Spil

15 juni: Westpolder, de Boezem bij de Pelsertflat

22 juni: Kraaihoek/Middenpolder, zwarte veldje aan de Duivenstraat.

29 juni: Wilgendonk, park aan de Plantanenlaan (tegenover het winkelcentrum)

Met vragen kun je contact opnemen met de sportconsulent van de gemeente Papendrecht, Arjan Versluis via 078-6150993 of per mail: a.versluis@papendrecht.nl

Kinderdisco in Interval

Vrijdag 3 juni wordt in Jeugdcentrum Interval weer een kinderdisco gehouden, de laatste voor de grote vakantie in Interval zelf. Djs Cliff en Mariss zijn er helemaal klaar voor. Kaartjes kunnen op woensdag 1 juni en donderdag 2 juni tussen 14.00 en 17.00 afgehaald worden bij de balie van Interval. De openingstijden van de disco zijn van 19.00 tot 21.00 uur. De kinderen moeten binnen door de ouders opgehaald worden. De toegang is ook deze keer weer gratis (vanwege Papendrecht 900). Vrijdag 24 juni wordt in het zwembad een Poel Party gehouden. Voor informatie over de kinderdisco of de Poel Party kun je bellen met Interval 6150993 en vragen naar Hannelore.

Afgesloten wegen tijdens Wielerronde zaterdag 4 juni

Zaterdag 4 juni zijn tijdens de 52-ste editie van de Wielerronde van Papendrecht verreden in de wijk Westpolder tussen 11.30 en 18.30 uur de P.C. Hooftlaan, Constantijn Huygenslaan, Vondellaan en Jacob Catslaan afgesloten voor alle verkeer. De winkels aan het Erasmusplein zijn tussen de wielerwedstrijden door te bereiken via de Coornhertstraat en de Constantijn Huygenslaan naar de Heinsiusstraat (nabij Apotheek Centrum). Gelegenheid tot oversteken is gedurende zon tien minuten mogelijk vanaf 13.40, 15.10 en 16.10 uur.

Collecte

Tussen maandag 30 mei en zaterdag 4 juni wordt in Papendrecht gecollecteerd voor de Anjeractie- collecte van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Het college van B & W heeft toestemming gegeven voor deze collecte.