Ingezonden persbericht


PERSBERICHT WEEK 23

Ouders bedankt!
Ouderbetrokkenheid bij de sport

In juni is het in Utrecht voetbalfeest! Dan vindt het FIFA-Wereldkampioenschap voetbal tot 20 jaar plaats. Utrecht is samen met een aantal andere steden gastheer van dit kampioenschap. De stad en de provincie hebben de handen ineen geslagen en organiseren rond het WK allerlei evenementen waarbij voetbal en jongeren centraal staan onder de naam U-play. Utrechts debatcentrum TUMULT organiseert op dinsdag 7 juni een debat over ouderparticipatie in de sport in het Louis Hartlooper Complex, Tolsteegbrug 1, Utrecht. Aanvang 20.15 uur, entree vrij. (Informatie en reserveringen: 030-2332430, www.tumultdebat.nl)

Onder leiding van Paul Verweel, voorzitter Vereniging Sport Utrecht (VSU) debatteren Marina van Huissteden, voorzitter van sportvereniging UVV; Hans Ultee, jeugdtrainer DVSU , of Bert van de Roest , voorzitter van DVSU; Mohammed Dahmane, Stichting Image en Hans Spekman, wethouder Gemeente Utrecht (ondermeer van sport en recreatie).

De jeugdsport kan niet zonder ouders. Zonder ouders geen jeugdsport! Ouders als vrijwilliger: als trainer, begeleider, rijder, supporter, voor de was, als taxicentrale enzovoort. Ouders als voorbeeld: goed en slecht. In dit debat wordt stilgestaan bij vragen als 'Hoe krijg ik ouders bij mijn club?', 'Hoe betrek ik ze en hoe houd ik ze erbij?', 'Hoe zorg ik voor sportief gedrag op en langs het veld?. Resultaat van het debat zijn praktische suggesties waarmee verenigingen, ouders en dus ook de jongeren direct hun voordeel kunnen doen.

TUMULT & VSBFonds