Stadspartij Nieuwegein


Commissie SOC spreekt over deelnotitie 'Verkeersveiligheid rond scholen'

De raadscommissie SOC heeft op donderdag 26 mei jl. gesproken over de deelnotitie 'Verkeersveiligheid rond Scholen' van Stadspartij PGN. De fractie had eerder een verzoek tot agendering ingediend bij de voorzitter van de raadscommissie.

De reacties op de voorstellen die door Stadspartij PGN in de notitie zijn gedaan waren positief kritisch te noemen. Vanuit een aantal fracties kwamen zinvolle aanvullingen die van belang kunnen zijn bij het opstellen van de finale conclusies die de fractie na het verschijnen van alle drie de deelnotities wil trekken. Het is immers de bedoeling dat de door Stadspartij PGN geopperde ideeën ook resulteren in daadwerkelijke actie. Wel zijn de meeste fracties van mening dat de door Stadspartij PGN geschetste voorstellen nog meer op de Nieuwegeinse situatie zouden moeten worden toegespitst. Duidelijk is ook dat een aantal zaken vooral met gedragsverandering te maken hebben. De suggestie om deze eerste notitie ter bespreking te agenderen bij het eerstkomende overleg met het Bovenschoolse management is door de fractie van Stadspartij PGN overgenomen. Aan het Bovenschoolse management is inmiddels verzocht om de notitie te agenderen voor de komende bijeenkomst op 7 juni a.s..

Ook het College van B&W kwam bij monde van Wethouder Monrooij en Wethouder Breuer met een reactie. Volgens Wethouder Monrooij vallen de verkeersgevaarlijke situaties rond scholen nogal mee omdat de meeste scholen in zogenaamde 'verblijfsgebieden' liggen. "Door straten autoluw te maken rond scholen wordt het probleem verschoven", meent de wethouder. Hij stelde voor een aantal ouderavonden te organiseren met als thema 'verkeer rond scholen'. "Mogelijk dat er op deze manier een mentaliteitsverandering teweeg kan worden gebracht" aldus de wethouder.

Aan het eind van de behandeling van deze notitie bood Peter Zwart namens Stadspartij PGN een tweede deelnotitie, 'Sociale Veiligheid rond scholen', aan de voorzitter van de commissie SOC aan met het verzoek om deze te agenderen voor de vergadering van de commissie op 18 augustus a.s..

---

Deze pagina is bewerkt op Monday, 30-May-2005 16:01:38 CEST