Gemeente Roermond

Finale verkeersquiz voor scholieren

Dinsdag 7 juni vindt de finale plaats van de verkeersquiz "Ken je regels" voor scholieren van het voortgezet onderwijs in Roermond. Deze finale is in het CBR-gebouw in Horn. Tijdens deze verkeersquiz wordt de kennis van verkeersregels bij scholieren getoetst. In de finaleronde worden kandidaten door een officiële rijksexaminator aan de tand gevoeld. De finalisten krijgen in het examenlokaal met behulp van cd-i twintig examenvragen voorgelegd.

In Roermond zijn in 2004 130 verkeersslachtoffers geregistreerd. Eén op de vijf verkeersslachtoffers valt in de leeftijdsgroep 12 t/m 17 jaar, veelal de scholieren van het voortgezet onderwijs. Landelijk is het aandeel van deze leeftijdsgroep aanzienlijk lager, namelijk 15%. Dit voor Roermond ongunstige cijfer is besproken in de gemeentelijke werkgroep Verkeerseducatie Voortgezet Onderwijs Roermond, een werkgroep waaraan alle Roermondse V.O.-scholen, de gemeente, de Fietsersbond afdeling Midden-Limburg en de regiopolitie deelnemen. De werkgroep heeft besloten om, evenals in voorgaande jaren, weer op alle Roermondse V.O.-scholen een verkeersquiz te organiseren waarmee de kennis van de verkeersregels bij de leerlingen wordt getoetst. De quiz is inmiddels op de meeste scholen gehouden voor de leerlingen van het derde leerjaar. Per school worden de drie beste kandidaten afgevaardigd naar de finaleronde. Alle deelnemers aan de quiz ontvangen een prijs, het schoolteam dat het beste heeft gepresteerd ontvangt een beker.

Het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen is weer bereid om haar medewerking te verlenen aan de finaleronde, die op dinsdag 7 juni om 13.00 uur wordt gehouden in het regionale examengebouw van het CBR in Horn, Hornerhof, Rijksweg 5.

Publicatiedatum: 01.06.2005 Bijgewerkt: 01.06.2005