Gemeente Assen


Informatiebijeenkomst 7 juni 19.30 uur

Op en Top Assen, Visie Hogere Bouw

Informatiebijeenkomst 7 juni 2005, om 19.30 uur, in de raadzaal van het gemeentehuis.

U bent van harte uitgenodigd om deze avond bij te wonen.

Nieuwe ruimteclaims, waardering voor het groen en het aantoonbaar maken van de dynamiek van Assen, stellen de behoefte aan het bouwen van hogere gebouwen in Assen aan de orde. Om goed voorbereid te zijn op toekomstige ontwikkelingen, is het zinvol om na te denken over de manier waarop hogere bouw in Assen een plaats kan krijgen, passend bij de Asser situatie.

De visie Op en Top Assen geeft de plekken in Assen aan waar verdicht kan worden en/of accenten van hogere bebouwing in de stad gesitueerd kunnen worden. Deze plekken zijn indicatief: de precieze locatie en inpassing van hogere bouw zal per project nader bestudeerd moeten worden. Daarnaast wordt in de visie nagegaan hoe hogere bouw de identiteit van Assen als dynamische gemeente kan versterken. Hierbij staat de huidige ruimtelijke structuur en kwaliteit voorop.

De nota 'Op en Top Assen' is een visie voor de langere termijn, maar is opgezet vanuit de kennis van Assen van dit moment. Hogere bouw moet kunnen inspelen op ontwikkelingen in de Asser situatie en zal met enige regelmaat opnieuw moeten worden bestudeerd. Deze visie pretendeert dan ook geen vaste randvoorwaarden te geven, maar geeft een indicatie voor het toekomstige hoogbouwbeleid in Assen.

Op 7 juni wordt de visie Hogere Bouw gepresenteerd. Na de presentatie is er de mogelijkheid om vragen te stellen. Vanaf 8 juni ligt de visie gedurende 6 weken ter inzage en kan een ieder een schriftelijke reactie geven.