Ingezonden persbericht


PERSBERICHT FATHERS 4 JUSTICE

Rotterdam, maandag 6 juni 2005

Fathers 4 Justice richt ook regionale groep Zuidwest op

Zetten Superman, Batman en Spiderman vaste voet aan wal in Zuid-Holland en Zeeland?

Aanleiding: Startbijeenkomst van Fathers 4 Justice Zuidwest-Nederland voor de provincies Zuid-Holland en Zeeland (Locatie en tijdstip startbijeenkomst: op 7 juni a.s. om 19:30 in een zaal van een bedrijfspand aan de Westzeedijk 82b te Rotterdam).

"Er is geen grotere liefde dan die van een ouder voor een kind. Er is geen grotere onrechtvaardigheid dan die van rechtbanken die kinderen ervan weerhouden om contact met hun ouders te hebben." Matthew O'Connor; Fathers 4 Justice

Toch vindt juist dit in Nederland, aan de lopende band plaats, gemiddeld ruim 90 keer per dag. Hierdoor mogen nu al ruim 500.000 kinderen hun (meestal) vaders en de helft van hun familie niet meer zien.

Onder het motto "rust voor de kinderen" onderbouwen de rechters hun funeste beslissingen. Maar wat voor een "rust" is dat eigenlijk anders dan de "schijnrust" om een andere ouder te kunnen verstoten en te laten vervreemden van het kind door continue negatieve conditionering?!

Niet alleen tonen familierechters 100% seksisme, niet alleen bevorderen ze psychische kindermishandeling, maar ze gaan ook de mist in met de mensenrechten en met name de rechten van het kind: "een kind heeft recht op beide ouders."

Fathers 4 Justice ( F4J ): Het is onze taak om dit onrecht in het Nederlandse familierecht op te ruimen.

In het afgelopen jaar heeft Fathers 4 Justice zich ontwikkeld tot de grootste, snelst groeiende en snelst bewegende campagnegroep voor gelijkwaardig ouderschap in de wereld.

Morgenavond dinsdag 7 juni om 19.30 uur is er in Rotterdam (Locatie: De zaal is in een bedrijfspand: Westzeedijk 82b te Rotterdam.) de eerste STARTAVOND voor de vaders, moeders, oma's en opa's, nieuwe partners en supporters van Fathers 4 Justice uit Zuid-Holland en Zeeland.

En voortaan zullen de leden van F4J Zuidwest-Nederland maandelijks elke eerste dinsdagavond van de maand om 19.30 uur op deze vaste bedrijfslocatie bijeenkomen. Iedereen die de campagne van Fathers 4 Justice een warm hart toedraagt is van harte welkom.

Meer inlichtingen:
Jheroen, Regiocoördinator Zuidwest-Nederland Fathers 4 Justice: T. 0645 ­ 472 762
Andy, Landelijk coördinator Fathers 4 Justice Nederland: T. 0629 ­ 407 564
Peter, Perscoördinator Fathers 4 Justice Nederland: T. 0618 ­ 293 397

Email: pers@f4j.nl

Internet:
Fathers 4 Justice Regiogroep Zuidwest: http://zuidwest.f4j.nl/ Fathers 4 Justice Nederland: www.f4j.nl
Fathers 4 Justice Internationaal:
www.fathers-4-justice.org