Politie Twente

Persberichten Politie Twente 7 juni 2005

Auto belandt in sloot

Automobiliste moet uitwijken voor tegenligger, die doorrijdt

Haaksbergen

Op maandag 6 juni vond omstreeks 17.30 uur een verkeersongeval plaats op de Beckummerweg in Haaksbergen. Een 32-jarige vrouw uit Eibergen reed met haar auto over de Beckummerweg in de richting Beckum als haar in een bocht naar links een bordeauxrode personenauto tegemoet komt. Deze auto reed op de verkeerde weghelft. De 32-jarige vrouw schrok hiervan en remde krachtig om een aanrijding te voorkomen. Als gevolg van het krachtige remmen werd de auto onbestuurbaar en ging in de bocht rechtdoor om in een sloot tot stilstand te komen. De 32-jarige kwam met de schrik vrij, maar haar auto liep behoorlijke schade op. De bordeauxrode auto vervolgde zijn weg zonder te stoppen. De politie roept de bestuurder van de bordeauxrode auto en eventuele getuigen op zich te melden. Telefoonnummer 0900-8844. (05-069666)

Beroving

Verdachte aangehouden

Lonneker

Op maandag 6 juni vond omstreeks 18.00 uur een beroving plaats op de Meijerinksweg in Lonneker. Een 64-jarige vrouw uit De Lutte reed op haar scootmobiel over de Meijerinksweg ter hoogte van de Oldenzaalsestraat toen een tweetal jongemannen haar handtas uit het mandje gristen. De daders gingen er samen op 1 fiets vandoor. De 64-jarige wist een passant te alarmeren die in zijn auto achter de twee daders aanging. Hij raakte ze echter kwijt. De inmiddels gealarmeerde politie reed de verdachten tegemoet op de Voortsweg. Op dat moment reden beide verdachten ieder op een fiets en gingen er bij het zien van de politie vandoor. De politie kon een van hen, een 20-jarige man uit Enschede, aanhouden. De ander wist te ontkomen. Bij de 20-jarige werd onder andere de bankpas van de 64-jarige vrouw aangetroffen. Op aanwijzing van de verdachte werden de overige gestolen goederen terug gevonden. De 20-jarige verdachte is in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. (05-069664)

Winkeldiefstallen

Verdachte aangehouden

Enschede

Op maandag 6 juni hield de politie een 16-jarig meisje uit Hengelo aan wegens meerdere winkeldiefstallen. De verdachte werd op 12 mei jl. door personeel van een winkel aan de Klanderij in Enschede verdacht van diefstal van kleding. In haar woning werden daarna grote hoeveelheden kleding aangetroffen, welke alle van diefstal afkomstig waren uit winkels in Rotterdam en Enschede. De 16-jarige is voor verhoor en in afwachting van haar voorgeleiding in verzekering gesteld en opgesloten. (05-069383)

Fietsster gewond bij aanrijding

Automobilist verleent geen voorrang en rijdt fietsster aan

Oldenzaal

Op maandag 6 juni vond omstreeks 16.30 uur een aanrijding plaats op de kruising Oliemolenstraat met de Molenstraat in Oldenzaal tussen een personenauto en een fietsster. Een 79-jarige automobilist uit Oldenzaal reed over de Oliemolenstraat en wilde op de kruising met de Molenstraat links af slaan. Hij verleende daarbij geen voorrang aan de hem uit tegenovergestelde richting tegemoetkomende fietsster, een 39-jarige vrouw uit Oldenzaal. De 39-jarige is met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht en opgenomen. De politie maakt proces-verbaal op.(05-069612)

Rijden onder invloed

Automobilist levert rijbewijs in

Hengelo

Op dinsdag 7 juni controleerde de politie omstreeks 01.00 uur op de Rondweg in Hengelo een 37-jarige automobilist uit Hengelo. Er werd alcoholgebruik bij de man geconstateerd, waarop de politie hem aanhield. De ademanalyse gaf een uitslag van 2,21 o/oo. De politie vorderde het rijbewijs van de verdachte in en maakt proces-verbaal op. (05-069769)

Monique Oude Wolbers: 053-4555588


---- --