Politie Hollands Midden

Datum: 7 juni 2005

Voorhout Rijden onder invloed

De politie heeft op dinsdag 7 juni een 40-jarige automobilist uit Voorschoten aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. Agenten controleerden de bestuurder omstreeks 00.30 uur op de Kruidenschans en roken bij het aanspreken een alcohollucht bij hem. Een blaastest wees uit dat de bestuurder te veel gedronken had, namelijk 710 ug/l. De limiet is 220. De politie maakt proces verbaal op tegen de bestuurder. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Sassenheim Verdachte van mishandeling aangehouden De politie heeft op maandag 6 juni een 36-jarige Leidenaar aangehouden op verdenking van het plegen van een mishandeling in de nacht van maandag 30 mei jl. Een 37-jarige inwoner van Sassenheim werd rond middernacht in een café aan de Hoofdstraat mishandeld waarbij hij geslagen en geschopt werd door een man. De Sassenheimer liep een hersenschudding op en verwondingen aan zijn hoofd. De politie heeft diverse getuigen gehoord waarna de verdachte kon worden aangehouden.

Leiden Politie pakt overlastgever op De politie hield maandag 6 mei rond 23.30 uur op het Stationsplein een 60-jarige man uit Leiden aan. De man vertoonde kort voor zijn aanhouding hinderlijk gedrag door ondermeer in de stationshal te urineren. Hij kreeg daarop een stationsverbod van 6-uur maar trok zich daar niets van aan. Hij werd daarop aangehouden voor aantasting van de openbare orde en is ingesloten.

Leiden Mishandeling De politie hield op maandag 6 juni rond 20.55 uur bij een speelveld achter de Boshuizerkade en de Willem Klooslaan een 16-jarige jongen uit Leiden aan. De jongen werd er van verdacht kort voor zijn aanhouding op het speelveld een 16-jarige jongen uit Voorschoten te hebben mishandeld. Hij daagde de daar voetballende Voorschotenaar uit en sloeg daarna op hem in. Het vermoeden is dat hij stoer wilde overkomen bij zijn vrienden die daar bij het veld zaten. De politie stelt een onderzoek in.

Leiden Vernieler aangehouden De politie hield op maandag 6 juni rond 19.25 uur in de hal van het station aan het Stationsplein een 28-jarige man uit Londen aan. Van de man was gezien dat hij kort voor zijn aanhouding met een steen probeerde een flitspaal nabij de Joop Wahlenkamptunnel te vernielen en dat hij droog gras op een grasveld nabij de Bargalaan in de brand stak. Aan het bureau bleek dat de man nog een boete moest betalen van 226,89 euro of bij niet betaling 10 dagen moet zitten. De man kon het niet betalen. Hij zit vast.

Hazerswoude-Rijndijk Onder invloed rijder rijdt door na aanrijding De politie hield maandag 6 juni rond 15.30 uur aan de Mozartlaan een 62-jarige man uit Hazerwsoude-Rijndijk aan. Getuigen hadden gezien dat hij met zijn auto tegen een lantaarnpaal reed. De lantaarnpaal knakte om. De bestuurder reed een klein stukje door, stapte toen uit en liep weg. De politie achterhaalde hem en hield hem aan voor het doorrijden na aanrijding. De agenten constateerden drankgebruik bij de man. Een aan het bureau uitgevoerde ademanalyse gaf als uitslag 1115 ug/l (limiet 220 ug/l). De politie vorderde het rijbewijs van de man in en maakt proces-verbaal op.

Alphen a/d Rijn Onder invloed rijden De politie controleerde op dinsdag 7 juni rond 02.35 uur op de Mandenvlechter een 31-jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn. Bij de man werd drankgebruik vastgesteld. Hij werd aangehouden. Er volgde een ademanalyse met als uitslag 320 ug/l (limiet 220 ug/l). De politie maakt proces-verbaal op. Ook kreeg hij nog een bekeuring omdat zijn rijbewijs verlopen was.

Boskoop Winkeldiefstal Twee meisjes uit Waddinsveen van 14 en 15-jaar pleegden maandag 6 juni rond 15.45 uur winkeldiefstal. In een supermarkt aan de Puttelaan werd gezien dat zij kauwgom en een zakje noten in hun zakken staken die ze bij de kassa niet afrekenden. De bedrijsleiding overhandigde de meisjes aan de politie. Zij zijn gehoord en hebben een HALT-verwijzing gekregen.

Reeuwijk Rijden onder invloed

De politie heeft op dinsdag 7 juni omstreeks 01.25 uur een 35-jarige automobilist uit Bodegraven aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. Agenten zagen de bestuurder met hogere snelheid rijden op de Raadhuisweg dan is toegestaan. Op de Goudsestraatweg werd de bestuurder staande gehouden voor een controle. Bij het aanspreken werd een alcohollucht geroken bij de man waarna er een blaastest werd afgenomen. Deze gaf een resultaat aan van 635 ug/l. De limiet is 220. De politie vorderde zijn rijbewijs in en maakt proces verbaal op.

Gouda Inbraak in woning De politie is een onderzoek gestart naar de inbraak in een woning aan het Regentesseplantsoen. De inbraak vond maandag 6 juni op klaarlichte dag plaats. Aan de achterzijde van de woning werd een ruit vernield en een deur geopend. Uit de woning is ondermeer audioapparatuur, een laptop en een plasmascherm gestolen.

Gouda Automobilist rijdt door na aanrijding De politie is op zoek naar de bestuurder van een donkerkleurige auto. Op maandag 6 juni reed hij rond 11.15 uur op de Voorwillenseweg nabij de kruising Gandhiweg en de Raaphorstpolderweg tegen de achterkant van een fiets. De bestuurster van deze fiets, een 15-jarig meisje uit Haastrecht kwam daardoor ten val. Zij liep diverse kneuzingen en schaafwonden op. De automobilist reed zonder te stoppen door. Van hem is bekend dat hij reed in een donkerkleurige auto, kwam vanaf de Gandhiweg en zijn weg vervolgde over Raaphorstpolderweg.

---------------------------------------- einde berichten -------------------------------------------------------

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --