Gemeente Gouda


ik vind je hond leuk maar ruim wel even de drollen op (06/06/05)

Hondenpoep is een grote bron van ergernis voor veel Goudse inwoners. Daarom heeft de gemeente nieuw hondenbeleid opgesteld. De campagne ik vind je hond leuk.. maar ruim wel even de drollen op, heeft als doel om het nieuwe beleid onder de aandacht te brengen van alle Goudse inwoners. Op maandag 6 juni gaf wethouder Siebe Keulen het officiële startsein voor de campagne.

Bij de hondenuitlaatplaats in de Noothoven van Goorstraat onthulde de wethouder temidden van een aantal belangstellenden de hondenmupi. Het grote reclamebord is speciaal ontworpen voor de campagne en siert deze week en de laatste week van augustus het straatbeeld van Gouda.

nieuw beleid
De boodschap van het nieuwe hondenbeleid is duidelijk: hondenpoep mag nergens worden achtergelaten en moet direct worden opgeruimd. Een uitzondering op deze regel vormen hondenuitlaatplaatsen. Hier is de hondenbezitter niet verplicht om de uitwerpselen op te ruimen. Verder zijn honden op bepaalde locaties verboden, waaronder overdekte winkelcentra, speelplaatsen en zandbakken. Politie en toezichthouders controleren op naleving van de regels en overtreders riskeren een boete van 30 euro.

hondenuitlaatplekken

Schonere straten, stoepen en speelvelden, vrij van hondenpoep. Om dat resultaat te behalen, werkt de gemeente samen met de wijkteams. De komende maanden praat de gemeente met de bewoners van verschillende wijken om geschikte hondenuitlaatplaatsen aan te wijzen. Een aantal van deze plekken is al aanwezig in Gouda, zoals de hondenuitlaatplaats in Park Atlantis en in de Noothoven van Goorstraat. Deze uitlaatplaatsen zijn herkenbaar aan een bord.

ansichtkaarten en posters

De campagne bestaat uit folders, ansichtkaarten, posters en de website www.ikvindjehondleuk.nl. Hier leest u over het nieuwe beleid, meest gestelde vragen en antwoorden, initiatieven van bewoners in de strijd tegen hondenpoep en meer. Ook kunt u hier de poster ik vind je hond leuk downloaden. Deze kunt u voor het raam hangen. De ansichtkaarten zijn bestemd voor hondenbezitters die de regels overtreden. Buurtbewoners kunnen de overtreders een kaartje geven met het verzoek om de hondenpoep voortaan op te ruimen. Het kaartje in de brievenbus doen is ook een mogelijkheid.

De brochure en ansichtkaarten zijn onder andere verkrijgbaar bij diverse gemeentekantoren, wijkinformatiepunten, buurthuizen, bibliotheken, dierenartsen en hondenverenigingen. Footer