Stadsdeel ZuiderAmstel Amsterdam


Meer veiligheid met Rivierenteam

Net als voorgaande jaren is met de opening van het buitenbad van het De Mirandabad het Rivierenteam weer actief in stadsdeel ZuiderAmstel.

Het Rivierenteam bestaat uit maximaal16 jongeren die onder begeleiding toezicht houden op het buitenterrein van het De Mirandabad. Ze zijn te herkennen aan hun rode shirts. Met dit werk doen de jongeren werkervaring op en leveren ze een bijdrage aan de veiligheid in en rond het zwembad. Na een korte beveiligingscursus zal het team dit jaar op drukke dagen nauw samenwerken met een beveiligingsbedrijf.

Vanaf 13 juni 2005 zal het recreatiebinnenbad in verband met een verbouwing tot 1 september 2005 gesloten zijn. Te verwachten is dat het buitenbad daardoor drukker zal zijn dan normaal. Extra toezicht door het Rivierenteam zal een bijdrage leveren aan de veiligheid van de bezoekers van het zwembad. Meer informatie over de verbouwing is te verkrijgen bij het De Mirandabad, telefoon 5464444.

Het Rivierenteam is een samenwerkingsverband van stadsdeel ZuiderAmstel, Politie Amsterdam-Amstelland, het De Mirandabad, Maatwerk Amsterdam en Smart Moves - bureau voor reïntegratie en activering.

Er zijn nog enkele plaatsen in het team vrij. Jongeren tussen de 17 en 23 jaar die geïnteresseerd zijn kunnen zich aanmelden bij Lahcen Karag of Edith Kamphuis, de teamleiders van het Rivierenteam, telefoon 06-50586007 / 06- 13879318 of bij Maatwerk Amsterdam en het Jongerenloket van het CWI.