Nederlands Uitgeversverbond

START INSCHRIJVING
LOF PRIJZEN VOOR VAKINFORMATIE 2006

Vandaag - 6 juni - is de inzending voor de LOF Prijs voor Vakinformatie 2006 van start gegaan. Dé kwaliteitsprijs voor vakinformatie die wordt toegekend aan een product (of een combinatie van producten) dat voldoet aan drie aspecten van kwaliteit: de inhoud, de productmix en de vormgeving.

LOF Innovatieprijs nieuwe prijs
Vakinformatieve producten zijn volop in beweging en de uitgeversbranche is dynamischer dan ooit.
Om geheel nieuwe producten, diensten en aanpakken te onderscheiden, roept de Groep Uitgevers voor Vak en Wetenschap (UVW) uitgevers op mee te dingen naar de LOF Innovatieprijs 2006, een stimuleringsprijs bedoeld voor nieuwe concepten en aanpakken die (misschien) hun succes in de markt nog moeten bewijzen. De LOF Innovatieprijs is een gezamenlijke initiatief van de Stichting Lucas-Ooms Fonds en de Groep UVW.

De LOF Prijs voor Vakinformatie wordt sinds 2002 jaarlijks uitgereikt. Aan de prijs is een geldbedrag van 10.000 verbonden. De winnaar van de LOF Innovatieprijs ontvangt een bedrag van 5.000.

In november worden de nominaties van de LOF Prijzen bekend gemaakt: vijf nominaties voor de LOF Prijs voor Vakinformatie 2006 en drie nominaties voor de LOF Innovatieprijs 2006.

De uitreiking van de LOF Prijzen vindt plaats tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst van de Groep UVW op donderdag 12 januari 2006 in The Grand te Amsterdam.

De juryleden zijn:
Flip Vuijsje, voorzitter van de jury, onder meer hoofdredacteur van Arts & Auto
Lize Alink, hoofdredacteur van Binnenlands Bestuur Klaas de Boer, directeur uitgeverij Bohn Stafleu Van Loghum bv Arend Jan Kornet, directeur Arko Uitgeverij bv
Sabine Verschueren, vormgever bno
Nineke van Dalen, secretaris van de Groep UVW, treedt op als secretaris van de jury.

De LOF Prijzen zijn een initiatief van de Stichting Lucas-Ooms Fonds en de Groep UVW van het Nederlands Uitgeversverbond.

Bij de Groep UVW zijn ongeveer honderd uitgeverijen aangesloten. Naar de LOF Prijzen kunnen niet alleen leden, maar ook niet-leden meedingen.
De inzendtermijn sluit op 5 september 2005.

Henk van der Rijst
voorzitter van het bestuur van de Groep UVW

---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Nineke van Dalen, secretaris.
Informatie over het aanmeldingsformulier en de brochure LOF Prijzen 2006 vindt u op de pagina
www.nuv.nl/uvw/activiteiten/lofprijzen/aanmeldingsprocedure

Amsterdam, 6 juni 2005