Gemeente Boarnsterhim


Woonzorgzone Grou in volgende fase

De samenwerking tussen Zorggroep Noorderbreedte (waar zorgcentrum Nij Friesma Hiem onderdeel van is), Talant, De Friese Greiden groep en de gemeente Boarnsterhim begint zijn vruchten af te werpen In november 2003 hebben deze 4 instellingen een convenant gesloten, waarin is afgesproken gezamenlijk te onderzoeken in hoeverre in Grou woningen kunnen worden gebouwd voor senioren en gehandicapten, waar in principe alle noodzakelijke zorg en diensten worden geleverd. In de woonzorgzone kan iedere inwoner met alle noodzakelijke hulp, zelfstandig blijven wonen. Het ontbreken van voldoende seniorenwoningen in de gemeente Boarnsterhim is aanleiding geweest voor het onderzoek.

Op 16 september 2004 zijn de resultaten van het onderzoek in een projectplan voorgelegd aan de besturen van de 4 deelnemende instellingen. De positieve uitkomst van het onderzoek is voor alle partijen aanleiding geweest om de plannen enthousiast verder te ontwikkelen.

De geselecteerde architecten hebben plannen voorbereid, die eind november 2004 in concept zijn gepresenteerd aan de inwoners van Grou. Tijdens deze inloopdagen zijn de reacties van de inwoners gevraagd. Deze reacties zijn betrokken bij de ontwikkeling van de plannen.

In april en mei 2005 zijn de definitievere versies van de plannen gepresenteerd tijdens informatie avonden met omwonenden van de locaties waar de appartementen worden gebouwd.
Ook die reacties zijn zoveel mogelijk verwerkt om nu de ruimtelijke procedures te starten.

Burgemeester Schadd opend de website www.woonzorgzonegrou.nl Afgelopen maandag kwamen de bestuurlijk vertegenwoordigers van de 4 instellingen bijeen om hun fiat te geven voor het starten van de procedures, die uiteindelijk moeten leiden tot de realisatie van de plannen. Naar verwachting kan in het voorjaar van 2006 de eerste schop de grond in. Tijdens de bijeenkomst van deze stuurgroep werden onder andere de stand van zaken en planning gepresenteerd en opende Burgemeester Schadd de website www.woonzorgzonegrou.nl