Gemeente Dordrecht


---

Ontwikkeling 600 woningen Smitsweglocatie

Leo den Otter

Het college van B&W wil medewerking verlenen aan het plan van AM Wonen/AMVEST voor 600 woningen op de Smitsweglocatie. Daartoe hebben beide partijen maandag 6 juni een overeenkomst ondertekend. Onderzocht wordt hoe de plannen gerealiseerd kunnen worden. Eerst wordt de gemeenteraad van Dordrecht gevraagd eventueel wensen en bedenkingen in te brengen.
Nu Auriga besloten heeft elders in het land nieuwbouw te plegen, worden de plannen hierop aangepast. Volgens de projectontwikkelaars is het mogelijk op de Smitsweglocatie ca. 600 woningen te bouwen, bedoeld voor het midden - en hogere segment, in zowel de huur- en de koopsector

De bouwlocatie grenst aan het spoor, de N3, de Smitsweg en Wieldrechtse Zeedijk en wordt doorkruist door een hoogspanningsleiding. Bij de verdere uitwerking zullen de benodigde voorzieningen t.a.v. geluid, veiligheid en luchtkwaliteit worden onderzocht en waar nodig in de plannen worden verwerkt. Afgesproken is dat AM Wonen/AMVEST eind van dit jaar tracht, met medewerking van de gemeente, deze onderzoeken afgerond te hebben. Op basis hiervan stelt de gemeente een programma van eisen op, waaraan het masterplan van de ontwikkelaars zal worden getoetst.

Inspraak

Bij het ontwikkelen van het masterplan wordt de inspraakprocedure gehouden. Belanghebbenden kunnen in die fase hun inbreng leveren. Voor hen en andere geïnteresseerden is méér informatie te vinden op de website van de gemeente Dordrecht: www.dordrecht.nl/smitsweg.

Redactie
Leo den Otter
Bestuursvoorlichter

telefoon 06-51373482

email l.den.otter@dordrecht.nl