Politie Zuid-Holland-Zuid

07/06 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

07-06-2005 - Persberichten District I

AANGEHOUDEN VOOR VERNIELING
DORDRECHT De politie heeft maandagavond 6 juni een 38-jarige man uit Dordrecht aangehouden op verdenking van vernieling van een deur van een gebouw aan het Kromhout. De politie ging ter plaatse maar trof de man niet aan. Hij bleek zich gemeld te hebben op het politiebureau aan de Groenmarkt voor het opnemen van een aangifte van brandstichting. De politie rekende hem daar direct in. Hij is ingesloten.

OVERLAST
DORDRECHT De politie heeft maandagavond 6 juni een jongen van 17 jaar en twee mannen van 21 en 28 jaar uit Dordrecht aangehouden op de Sint Jorisweg. Zij wilden na meerdere vorderingen door de politie niet weggaan. Surveillerende agenten namen een kijkje op de Sint Jorisweg omdat daar overlast van jongeren zou zijn. Er waren daar zes jongeren. Vier van deze jongeren van 15, 16 en twee van 17 jaar kregen een bekeuring omdat zij geen legitimatie konden tonen. De twee anderen van 17 en 28 jaar konden zich wel legitimeren. Deze twee werden later aangehouden, evenals de 21-jarige broer van de 17-jarige. Hij was het niet eens met de aanhouding van zijn broertje en weigerde eveneens weg te gaan na meerdere vorderingen.

MAN NEGEERT RIJVERBOD
DORDRECHT De politie heeft in de nacht van dinsdag 7 juni een 45-jarige man uit Polen staande gehouden op de A16 ter hoogte van Dordrecht . Door het rijgedrag van de man bestond het vermoeden dat de man met teveel drank op autoreed. De man moest een blaastest doen maar daar kwam geen uitslag uit, vermoedelijk doordat de man te sterk onder invloed was van alcohol. Vervolgens werd een bloedonderzoek gedaan en kreeg de bestuurder een rijverbod van 18 uur. Ook zijn rijbewijs werd ingevorderd. Enkele uren later werd de man al rijdend weer gespot op de Laan der Verenigde Naties. Hij werd aangehouden op de Krispijnseweg voor het rijden onder invloed terwijl zijn rijbewijs was ingevorderd en het negeren van een rijverbod. De man verklaarde naar huis te willen in België. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.