Rijn & Venen, 10.05 uur

Utrecht 07-06-2005 - Nieuwsberichten district Rijn & Venen

Verkeerscontrole
BREUKELEN - Maandag 6 juni omstreeks 15.00 uur hield de politie een verkeerscontrole op de Straatweg. Van diverse bestuurders werd gecontroleerd of zij een autogordel droegen en of zij het rij- en kentekenbewijs bij zich hadden. Eén bestuurder werd bekeurd omdat hij geen gordel droeg en twee bestuurders omdat zij niet handenvrij belden.

Snelheidscontrole
MAARSSEN Maandag 6 juni hield de politie van 20.00 tot 21.30 uur een snelheidscontrole op de Zuilense Ring. In totaal kregen zeven bestuurders een bekeuring. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 166 km/uur, bij een limiet van 100 km/uur. Het rijbewijs van deze bestuurder (gegevens onbekend) is ingevorderd.

Jonge bestuurder
MAARSSEN Maandagmiddag omstreeks 16.50 uur werd een 17-jarige bestuurder (uit Utrecht) van een bestelbus aangehouden. Surveillerende agenten zagen de bestuurder op de Zuilense Ring rijden en gaven hem gezien zijn jeugdige uiterlijk een stopteken. Het bleek dat de jongen pas 17 jaar oud was. Hij en zijn 16-jarige bijrijder uit Utrecht konden zich niet legitimeren en zijn meegenomen naar het politiebureau. Daar kregen zij hun bekeuringen en werden zij door familie opgehaald.