Heuvelrug, 11.30 uur

Utrecht 07-06-2005 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Snelheidscontrole

VEENENDAAL Op maandagmiddag heeft er een snelheidscontrole plaatsgevonden op de Kerkewijk.

Tussen 13.50 uur en 14.20 uur werden 329 automobilisten gecontroleerd. Tien bestuurders reden harder dan de maximaal toegestane snelheid van 50 km/u en krijgen de bekeuring toegestuurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 70 km/u.

Ook op de Nieuweweg vond een snelheidscontrole plaats. Tussen 11.15 uur en 12.45 uur werden 443 automobilisten gecontroleerd. Er reden 47 bestuurders harder dan 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 76 km/u.

Nepwapen

VEENENDAAL Op maandagmiddag is een 18-jarige man aangehouden voor het op zak hebben van een wapen.

Omstreeks 16.35 uur kwam bij de politie de melding binnen dat een jongen op de Kerkewijk met een vuurwapen zou lopen. Op de Kerkewijk zagen agenten een jongen lopen die aan het opgegeven signalement voldeed. Zij zagen dat hij een op een vuurwapen gelijkend voorwerp in zijn broeksband stopte. Agenten sommeerden het wapen te laten vallen. Vervolgens is hij geboeid en aangehouden. Na onderzoek bleek het een nep vuurwapen te zijn. De jongen deed afstand van het wapen. Hij kreeg een bekeuring van 130 euro.

Jongen gewond bij aanrijding

MAARSBERGEN Op maandagmiddag is een 17-jarige bromfietser uit Maarsbergen gewond geraakt bij een verkeersongeval.

Omstreeks 17.45 uur reed een 29-jarige automobiliste uit Utrecht over de Griftdijk, komende uit de richting van de Rottegatsteeg. Zij verleende geen voorrang aan de voor haar van rechts komende bromfietser, met een aanrijding tot gevolg. De bromfietser raakte gewond en is met vermoedelijk rugletsel overgebracht naar het Meander Medisch Centrum.

Eenzijdig ongeval na alcoholconsumptie

LEERSUM Op maandagavond heeft een 47-jarige automobilist uit Leersum een eenzijdig ongeval veroorzaakt.

Omstreeks 20.30 uur reed hij over de Scherpenzeelseweg toen hij de macht over het stuur verloor en uit de bocht raakte. Hij reed tegen een tuinmuurtje en een rioleringskast aan en kwam in een tuin tot stilstand. De man bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden. De ademanalyse in het politiebureau wees 635 ug/l uit. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en proces-verbaal is opgemaakt.