1e persbericht van dinsdag 7 juni 2005

Eindhoven 07-06-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Aanhoudingen na mishandeling met beroving

De politie heeft de afgelopen weken twee Eindhovenaren van 16 en 18 jaar aangehouden naar aanleiding van een mishandeling met beroving op zaterdagavond 9 april op de Gerard Bromlaan. Twee 16-jarige jongens, uit Eindhoven en Helmond, werden toen rond 23.00 uur door een groepje jongeren in elkaar geslagen. Van de Helmondse jongen werden ook zijn mobiele telefoon en portemonnee weggenomen. Op 17 mei werd de 18-jarige verdachte op heterdaad betrapt bij het stelen van een fiets in het Winkelcentrum Woensel. Uit onderzoek bleek dat hij betrokken was bij de mishandeling met beroving. Ook wordt hij verdacht van inbraken in vier bergingen van woningen aan de Dr. Hermansweg tussen 11 en 15 mei. Daarbij werden onder meer fietsen en sportartikelen weggenomen. De man is inmiddels in bewaring gesteld. De 16-jarige verdachte werd na verder onderzoek maandagochtend rond 9.30 uur aangehouden in zijn woning in Woensel-Noord. Hij is in verzekering gesteld. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

Eindhoven: Onderzoek naar schietincident Hectorlaan afgerond

Met de aanhouding van zes verdachten uit Eindhoven heeft de politie een onderzoek naar een schietincident op de Hectorlaan van donderdagavond 21 april opgelost (zie ook 1e persbericht van woensdag 11 mei 2005). Vijf van de aangehouden verdachten (mannen van 20, 17 en 16 jaar en vrouwen van 19 en 15 jaar) worden ervan verdacht dat ze die avond rond 23.00 uur naar een woning aan de Hectorlaan zijn gegaan. Ze wilden daar verhaal halen bij twee Eindhovenaren (19 en 23 jaar) in verband met een conflict over een gestolen brommer. De 20-jarige verdachte had twee pistolen bij zich waarmee hij de twee Eindhovenaren heeft bedreigd. Tijdens de worsteling die vervolgens tussen de betrokkenen ontstond, werden enkele schoten gelost. Niemand raakte daarbij gewond. De zesde verdachte, een man van 18 jaar uit Eindhoven, wordt verdacht van betrokkenheid bij het verstoppen van de wapens met munitie na het schietincident. Alle verdachten hebben hun betrokkenheid inmiddels toegegeven. Er zijn tegen hen processen-verbaal opgemaakt en een aantal verdachten zit nog in bewaring.

Helmond: Tasjesdief opgepakt

Maandagmorgen rond 10.30 uur is in zijn woning een 17-jarige jongen uit Helmond aangehouden. Hij wordt verdacht van een poging tot beroving van een 73-jarige vrouw uit Helmond. De vrouw liep woensdag 1 juni naar het station. Aan de kant van het Meester Stikkerplein kwam ze twee jongens tegen. Eén van de twee probeerde een tas uit de handen van de vrouw te trekken. De vrouw hield haar tas stevig vast en gaf in niet mis te verstane bewoording aan dat ze daar niet van gediend was. Toen een fietster voorbij kwam en vroeg wat er aan de hand was, maakte de dief zich, zonder buit, uit de voeten. De nu opgepakte jongen is voor nader onderzoek ingesloten.

Veldhoven: Twee verdachten van diefstal tft-scherm aangehouden

De politie heeft maandagavond twee mannen uit Veldhoven (18 en 19 jaar oud) aangehouden. Ze zouden betrokken zijn bij de diefstal van een tft-scherm uit congrescentrum Koningshof aan de Locht. Personeelsleden zagen rond 19.45 uur de twee mannen in het gebouw lopen. Ze hadden een grote tas bij zich. Toen de mannen werden gecontroleerd, gingen ze er vandoor. Het personeel kon de 19-jarige man aanhouden. Hij had de tas met daarin het tft-scherm bij zich. De andere verdachte is er vandoor gegaan. Hij heeft zichzelf rond 22.45 uur bij de politie gemeld. Beide mannen zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Waalre: Auto gestolen

In de nacht van maandag op dinsdag is in de Blokvenlaan in Waalre een grijze Renault Megane met het kenteken 87-PR-SP gestolen.

Someren: Auto gestolen

In de nacht van maandag op dinsdag is op de Craalweg een rode Audi 80 met het kenteken DX-HH-44 gestolen.