Gemeente Almere

Bestrijding sekstoerisme rond Almeerse stranden

In samenwerking met de politie treedt de gemeente deze zomer opnieuw streng op tegen sekstoerisme op en rond de Almeerse stranden. De extra maatregelen die ingaan op 7 juni bestaan onder meer uit het afsluiten van parkeerterreinen.

Met de maatregelen wil de gemeente voorkomen dat bezoekers van de stranden ongevraagd geconfronteerd worden met seksuele handelingen of op een ongewenste manier aangesproken worden.

Vorig jaar is vastgelegd in de APV (Algemene Plaatselijke Verordening) dat het verboden is:


* zich op te houden met het kennelijk doel gericht contact te zoeken tot het aldaar verrichten van handelingen van seksuele aard;
* al dan niet met een ander of anderen handelingen te verrichten van seksuele aard.

Nieuwe borden

Bezoekers worden door middel van nieuwe, duidelijke borden erop gewezen wat wel en niet mag op en rond het Zilverstrand en het Almeerderstrand.

Handhaven

De politie zal dit jaar opnieuw surveilleren in het gebied. Overtreders van de regels worden vooraf niet gewaarschuwd, maar direct bekeurd. Naast een boete wegens het overtreden van de APV kunnen overtreders strafrechtelijk worden vervolgd.

Afsluiting parkeerplaatsen

Om de overlast van ongewenste bezoekers tegen te gaan en het toezicht te vergemakkelijken worden de parkeerterreinen op dagen dat er betaald parkeren wordt uitgevoerd na 20.00 uur afgesloten.

Op dagen dat er geen betaald parkeren wordt uitgevoerd, worden de terreinen 24 uur per dag gesloten. De Gooidijk-West, de IJmeerdijk en het strandpaviljoen blijven, zoals nu, bereikbaar.