Koninklijke Nederlandse Schaakbond

NK schaken 2006 naar Hilversum

De Koninklijke Nederlandse Schaakbond heeft besloten dat het Nederlands Kampioenschap schaken en de voorrondes (zowel voor mannen als voor vrouwen) in 2006 zullen plaatsvinden in Hilversum. Aan dit besluit liggen ten grondslag financiële toezeggingen van de provincie Noord-Holland, de gemeente Hilversum en van een achttal Hilversumse bedrijven*). De heer J. Nagel heeft hierbij een belangrijke rol gespeeld.

Op basis van het beschikbare budget is het mogelijk het aantal deelnemers aan het Algemeen Kampioenschap uit te breiden van tien tot twaalf en het aantal deelneemsters aan het Nederlands Kampioenschap voor vrouwen van zes tot minimaal tien. De KNSB is zeer verheugd over deze positieve ontwikkeling.

De drie voorrondes (halve finales) zullen op 11/12 februari, 18/19 maart en 8/9 april 2006 worden gespeeld in het Raadhuis van Hilversum en het Nederlands Kampioenschap zal in de periode 16 juni - 2 juli 2006 worden gespeeld op het Mediapark te Hilversum.


*) De beoogde sponsors zijn:
TCN
Kroymans Corporation B.V.
Tulip Inn Hilversum
Cross Media facilities (NOB)
Dutch View
Wentink Events
Hocras/OSP
Makelaars De Koster CS

---

Royal Haskoning NK Schoolschaken 2005 nadert finales

Zaterdag 7 juni was het Royal Haskoning NK Schoolschaken 2005 te Nijmegen, alweer toe aan de halve finales. Een dagverslag is op de toernooisite te lezen, inclusief alle uitslagen en de indelingen voor de finale die op 11 juni wordt gehouden.
Bij het Voortgezet Onderwijs I plaatsten het Gertrudiscollege (NBSB) en het Cambreurcollege (NBSB) zich voor de finalegroep, samen met het Stanislascollege (HSB) en het Stedelijk Gymnasium (LeiSB).

Bij het Voortgezet Onderwijs II haalden de teams van het Driestarcollege (RSB) en het Willem Lodewijk Gymnasium (NOSBO) de finale. Daar zullen zij flinke weerstand te verduren krijgen van twee (!) teams van het Stedelijk Gymnasium Leiden (LeiSB).

Bij het Basis Onderwijs plaatsten zes teams zich voor de finalegroep: de Almelose Montessorischool (SBO), De Wegwijzer (NBSB), De Paedwizer (FSB), Koningin Emmaschool (SGS), Zeelsterhof (NBSB) en de Annie M.G. Schmidtschool (NOSBO).

Lees ook het halve finaleverslag van de 13-jarige Henrieke van der Knijff.

---