Gemeente Ameland


Nieuwsberichten

07-06-2005
Bouwen

Wijzigingen Model bouwverordening 1992
Tijdens de raadsvergadering van 23 mei 2005 heeft de gemeenteraad de tiende serie wijzigingen van de Model bouwverordening 1992 vastgesteld.
De wijzigingen hebben betrekking op een herziening van de brandveiligheidsvoorschriften, aanvullende bepalingen over het bodemonderzoek, de introductie van een paraplu-sloopvergunning voor asbestverwijderingsprojecten en het herstel van enkele kleine onvolkomenheden.
De verordening treedt 8 dagen na de dag van deze publicatie in werking en ligt voor belangstellenden tijdens de openingstijden van het gemeentehuis ter inzage.
Voor vragen over deze verordening kunt u contact opnemen met Jaap Kooiker, telefoonnummer (0519) 555 534.

Verleende bouwvergunning
U kunt schriftelijk bezwaar maken bij het college. De uiterste datum waarop u een bezwaarschrift kunt indienen staat achter de vergunning tussen haakjes vermeld.

* R. Meyboom, reguliere bouwvergunning voor het vergroten van de recreatiewoning op het perceel Sternhorst 103 te Ballum. (15-07-2005)

* P. de Haan en N. de Haan-Kooistra, reguliere bouwvergunning met vrijstelling van het bestemmingsplan artikel 19 lid 3 WRO, voor het veranderen/vergroten van een woning op het perceel Verdekspad 7 te Nes. (15-07-2005)

* B. Hesselink, reguliere bouwvergunning voor het vergroten van een woning op het perceel Kloosterpad 2 te Buren. (15-07-2005)
* L. Postma, reguliere bouwvergunning voor het bouwen van een woning op het perceel Pekmanshiëm 19 te Nes. (15-07-2005)

Aangevraagde bouwvergunning

* B. Nagtegaal, reguliere bouwvergunning voor het veranderen van een schuur tot appartement op het perceel Oosterlaan 14 te Hollum.
* Gemeente Ameland, lichte bouwvergunning voor het plaatsen van een abri aan de Cammingha-straat te Ballum.

* E. Meulenbeld, lichte bouwvergunning voor het veranderen/vergroten van een woning op het perceel Commandeursstraat 6 te Nes.

Aangevraagde sloopvergunning

* S. Aitken, voor het slopen van een gedeelte van het dak op het perceel Nesserweg 8a te Ballum.

Intrekken bouwvergunning
Het college trekt de bouwvergunning in, die op 10 juli 2001 aan Ambla b.v. is verleend voor het verbouwen van het pand aan de Kardinaal de Jongweg 11 te Nes.

---

© 2002 Gemeente Ameland