PERSBERICHT - 2005-06-07

Wegens succes herhaald: Texelse Lamsvleesdag

De eerste Texelse Lamsvleesdag in 2004 was een groot succes. Zondag 3 juli vindt de tweede editie plaats in het pittoreske dorpje Den Hoorn op Texel. De bedoeling van dit jaarlijkse evenement is om meer bekendheid te geven aan de bijzonder hoge kwaliteit van het Texelse pré salé lamsvlees. Tijdens een culinaire proeverij profileren vijftien Texelse restaurants zich met een gerecht van Texels lamsvlees. Tevens worden namens Stichting Waddengroep de eerste Echt Texels Lamsvlees-certificaten uitgereikt aan de deelnemende restaurants. Zij gaan de verplichting aan hun klanten duidelijk te maken wanneer zij Texels lamsvlees serveren en worden hierop gecontroleerd door de Stichting Waddengroep.

PERSBERICHT

Wegens succes herhaald: Texelse Lamsvleesdag

De eerste Texelse Lamsvleesdag in 2004 was een groot succes. Zondag 3 juli vindt de tweede editie plaats in het pittoreske dorpje Den Hoorn op Texel. De bedoeling van dit jaarlijkse evenement is om meer bekendheid te geven aan de bijzonder hoge kwaliteit van het Texelse pré salé lamsvlees.
Tijdens een culinaire proeverij profileren vijftien Texelse restaurants zich met een gerecht van Texels lamsvlees. Tevens worden namens Stichting Waddengroep de eerste Echt Texels Lamsvlees-certificaten uitgereikt aan de deelnemende restaurants. Zij gaan de verplichting aan hun klanten duidelijk te maken wanneer zij Texels lamsvlees serveren en worden hierop gecontroleerd door de Stichting Waddengroep.

Programma
15.00 - 15.45 uur: uitreiking Echt Texels Lamsvlees-certificaten 15.00 - ca. 20.00 uur: culinaire proeverij, presentatie van Texelse producten, muziek en entertainment, kinderprogramma. Het evenement vindt plaats rond Klif 12 in Den Hoorn.

De Texelse Lamsvleesdag wordt georganiseerd door Stichting Waddengroep met steun van Leader+, Kop & Munt, VVV Texel, Gemeente Texel, Stichting Stimulering Texels Product en Vereniging voor Texelse Producten Promotie.