Ingezonden persbericht


Persbericht

INFORMATICA BENOEMT MONIQUE VAN DE GROOTEVHEEN TOT ACCOUNTMANAGER

Nieuwegein, 7 juni 2005 - De Nederlandse vestiging van Informatica Corporation (NASDAQ: INFA), marktleider op het gebied van data integratiesoftware, heeft Monique van de Grootevheen aangesteld als accountmanager. In deze nieuwe functie zal zij zich gaan richten op zowel het directe als indirecte verkoopkanaal. Zij wordt verantwoordelijk voor het retail-segment en daarnaast gaat zij zich toeleggen op het ontwikkelen van een channelstrategie voor het MKB, een markt die door Informatica's resellers en consulting partners wordt bediend.

Monique van de Grootevheen heeft jarenlange ervaring opgedaan in diverse functies in de ICT-wereld. Voordat ze bij Informatica in dienst trad, werkte ze als accountmanager Europa bij SiteScape, een leverancier van een gespecialiseerd webgebaseerd platform. Daarvoor was zij vier jaar werkzaam voor Business Objects. Daar heeft ze verschillende rollen vervuld, waaronder die van channel manager en partner accountmanager. Ook was zij hier onder andere verantwoordelijk voor het opzetten en succesvol maken van de activiteiten in de overheids-en onderwijsmarkt.

"Informatica bevindt zich in een markt die volop mogelijkheden, kansen en uitdagingen biedt. De hoeveelheid data binnen organisaties neemt nog altijd toe, en de omgevingen bij klanten worden steeds complexer", aldus Van de Grootevheen. "Ik zie het dan ook als een grote uitdaging om met onze resellers en consulting partners succesvol een channelstrategie te ontwikkelen en op te zetten voor het middensegment en op die manier bij te dragen aan het succes van Informatica."

"Ik ben zeer verheugd dat wij Monique van de Grootevheen kunnen verwelkomen in ons team", aldus Erik Jan ten Bruggencate, countrymanager van Informatica Nederland. "Zij heeft in haar eerdere functies al laten zien dat zij zeer bedreven is in het opzetten en uitbouwen van een eigen netwerk, dus ik ben er dan ook van overtuigd dat zij een grote bijdrage zal leveren aan een verdere groei van ons marktaandeel in Nederland."

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Informatica
Informatica Corporation is een marktleider op het gebied van software voor enterprise data integratie. Dankzij Informatica's producten zijn bedrijven in staat om bedrijfsdata toegankelijk te maken en deze te integreren, consolideren en migreren tussen alle verschillende systemen en processen. Op deze manier wordt de complexiteit verminderd, consistentie verzekerd en de business voorzien van waardevolle informatie. Meer dan 2.200 bedrijven wereldwijd vertrouwen op Informatica voor al hun behoeftes op het gebied van enterprise data integratie.

###

Voor meer informatie over Informatica kunt u contact opnemen met: Informatica Nederland
Maaike Hilbrand, Senior Marketing Manager
Tel: 030-6086700
E-mail: mhilbrand@informatica.com

Voor verdere persinformatie kunt u contact opnemen met: Cathelijne van den Bosch van LEWIS, het IT PR bureau Tel: 040 235 46 00
E-mail:cathelijnev@lewispr.com

###

Notitie: Informatica is een geregistreerd handelsmerk van Informatica Corporation in de Verenigde Staten en in rechtsgebieden over de hele wereld. Alle andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken of handelsnamen zijn van de respectievelijke eigenaren.

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 23
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com